Aangepaste dienstverlening in verband met coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen wij minder mensen ontvangen dan normaal in ons gemeentehuis. Hierdoor duurt het langer voordat u voor een afspraak aan onze balies terecht kunt.

De fysieke klantcontacten moeten wij beperken tot de hoogstnoodzakelijke producten, voor uw en onze veiligheid. Wanneer uw aanvraag geen spoed heeft vragen wij u om uw bezoek aan ons uit te stellen zodat wij de mensen met urgente vragen kunnen helpen. Wij rekenen hiervoor op uw begrip.

Voor veel producten kunt u online een afspraak maken en wij vragen u dan ook, wanneer producten digitaal beschikbaar zijn, om hier bij voorkeur gebruik van te maken.

Voor informatie over het coronavirus kijkt u op de pagina 'Coronavirus'. For information about the coronavirus in languages other than Dutch please go to the page www.government.nl.

Let op, kunt u om medische redenen geen mondkapje dragen? Geef dit dan door bij het maken van een afspraak, dan kunnen wij hier rekening mee houden. Voor uw en onze veiligheid, bedankt voor uw begrip.

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

  Gefeliciteerd

  U gaat trouwen met uw partner! Voor uw grote dag is aangebroken zijn er veel beslissingen te maken en punten om te regelen. Op deze pagina's staat wat u moet doen voordat u bij de gemeente Zuidplas kunt trouwen en vindt u meer informatie over trouwlocaties, trouwambtenaren en kosten.

  Overal waar over 'huwelijk of trouwen' wordt gesproken, kunt u ook 'geregistreerd partnerschap' lezen.

  Wat moet ik doen

  Voor u daadwerkelijk gaat trouwen is het belangrijk dat er een aantal zaken bij ons als gemeente bekend zijn. Om ervoor te zorgen dat uw trouwdag zonder problemen verloopt hebben wij een kort overzicht gemaakt op de pagina 'Trouwen in Zuidplas'.

  Verschillen tussen trouwen en geregistreerd partnerschap

  • Als u trouwt, geeft u elkaar het ‘ja-woord’. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht.
  • Een geregistreerd partnerschap kan, als u geen minderjarige kinderen hebt, buiten de rechter om eindigen. Bij een huwelijk moet u altijd naar de rechter om te kunnen scheiden.
  • Het geregistreerd partnerschap kent geen scheiding van tafel en bed, het huwelijk wel.
  • Een geregistreerd partnerschap wordt in veel andere landen niet erkend.