Gaat u trouwen? Wist u dat er voor uw huwelijksvoltrekking een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand nodig is. Deze ambtenaar wordt ook wel trouwambtenaar genoemd. Dit is iemand die speciaal is aangesteld om een huwelijk te voltrekken.

In Zuidplas zijn meerdere trouwambtenaren. Elke ambtenaar heeft zijn eigen stijl en manier om een huwelijk te sluiten; serieus of juist met humor. Kies de ambtenaar die het beste bij u past. Op deze pagina presenteren onze trouwambtenaren zich aan u.

Tijdelijke benoeming buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Wist u dat het mogelijk is om een familielid of vriend tijdelijk te laten benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Bij de plechtigheid is ook altijd een ambtenaar burgerlijke stand aanwezig. Deze coacht zo nodig uw eigen BABS tijdens de voorbereidingen en ziet erop toe dat de ceremonie op de juiste wijze verloopt.

Online aanvragen

U kunt deze aanvraag online regelen. Aan het einde van uw aanvraag betaalt u via iDeal.

Aanvragen eigen trouwambtenaar (gastbabs)

Barbara de Graaff

Ik ben Barbara de Graaff, al vele jaren gelukkig getrouwd met Peter en samen hebben we twee kinderen die beide getrouwd zijn. Van onze zoon en schoondochter heb ik zelf het huwelijk mogen voltrekken.

Naast mijn baan als Babs, ben ik al ruim 20 jaar vrijwilligster in een bejaardenhuis en was ik tot voor kort werkzaam bij de stichting Gemiva als begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking.

Sinds 2001 ben ik  werkzaam als Babs, wat ik met veel plezier en enthousiasme doe. Ieder huwelijk is voor mij bijzonder en ik kom dan ook graag bij het bruidspaar thuis om te bespreken hoe we de ceremonie naar wens kunnen invullen. 

Ik hou van een gezellige sfeer op de trouwlocatie, waar ook kinderen van harte welkom zijn.

Graag ben ik onderdeel van jullie huwelijksdag of partnerregistratie!

Barbara de Graaff

Barbara de Graaff

Eefje IJsselstein

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie bruiloft in het vooruitzicht! Bijzonder dat jullie binnenkort elkaar het JA-woord geven. Nu nog even genieten van alle voorbereidingen en dan zal je zien dat dé dag heel snel dichtbij komt.

En dan is het ineens dé dag! En ik zou het heel mooi vinden om op deze dag een 'kleine' rol te spelen. 

Maar wie is Eefje

Ik ben 37 jaar en woon samen met mijn vriend Marnix. We hebben 2 kindjes, een jongen & een meisje, een koningspaar. Ons gezin is compleet met ons zwerfhondje uit Griekenland. Onze kinderen gaan nog niet naar school, dus de meeste uurtjes gaan zitten in mijn mama rol. Vele jaren ben ik actief geweest als Weddingplanner, waarin ik meerdere malen ook een ceremonie heb gesproken. Dit laatste vond ik super leuk om te doen! Van het mama zijn wil ik nu 100% genieten, reden om het weddingplannen op een laag pitje te zetten. Maar ja... het contact met de bruidsparen wil ik niet missen. En daarom is 2020 mijn jaar om aan de slag te gaan als BABS! Waar ik onwijs veel zin in heb.

Wat ik leuk vind aan het spreken op jullie trouwdag

Jullie bruiloft persoonlijk maken! Jullie dag moet ook echt jullie dag worden, eentje die laat zien wie jullie zijn. Dus blijf dichtbij jezelf, wat willen jullie op dé dag? En ik vind het mooi om dit door te voeren in de ceremonie met een persoonlijk verhaal over jullie.

Ben ik dé trouwambtenaar die bij jullie verhaal past? Dan ben ik er graag bij op jullie dag!

Groetjes,
Eefje IJsselstein

Eefje IJsselstein

Hans Houtman

Hans Houtman begint zelf het 40 jarig huwelijk inmiddels in beeld te krijgen. Hij heeft vier kinderen. De oudste en de jongste zijn inmiddels getrouwd. (de jongste mocht hij in 2016 zelf trouwen).

Na 10 jaar voor de klas te hebben gestaan in het voortgezet onderwijs en daarna 10 jaar gewerkt te hebben bij de RET is hij alweer ruim 15 jaar in verschillende functies werkzaam bij de gemeente.

Met veel plezier voltrekt hij naast zijn werk huwelijken. Hij doet dit op een ontspannen en gezellige manier, waarbij tegelijkertijd  ook nog een 'serieuze' boodschap wordt meegegeven.

De keuze om huwelijken te voltrekken was gemakkelijk gemaakt. Als trouwambtenaar beleef je bijna net zoveel plezier aan het huwelijk als het bruidspaar zelf. Het is leuk en spannend om na het gesprek met beiden (als het mogelijk is in het huis waar gewoond gaat worden) een toespraak te maken waarin het bruidspaar zich herkent, maar waarbij ook iets meegegeven wordt om later nog eens bij stil te staan.

Bij Hans heeft het geloof een belangrijke plaats in zijn leven. Indien gewenst door het bruidspaar kan en mag dit ook doorklinken in het burgerlijk huwelijk.

Hans Houtman

Patricia Livingstone

Fijn dat jullie tijd genomen hebben om kort iets over mij te weten te komen! 

Mijn naam is Patricia en ik ben getrouwd, vrolijk, gastvrij en zorgzaam en ik spreek vloeiend Engels, Nederlands, Spaans en Papiamento. Mijn drie passies zijn: mijn man, mijn katten en genieten van het leven. Ik golf graag en vind het leuk om evenementen, feestjes en uitjes te organiseren. Ik houd me bezig met alles wat te doen is rondom een huwelijk.

Zelf ben ik wedding planner geweest, trad ik vaker op als ceremoniemeester en ben ik al geruime tijd trouwambtenaar in en buiten de gemeente Zuidplas.

Sommigen vinden de dag van hun huwelijk/partnerschapsregistratie de mooiste en meest onvergetelijke dag in hun leven. Anderen beschouwen deze dag als een dag waarop zij samen een handtekening zetten onder een zakelijke overeenkomst die allerlei rechten en plichten omvat.

Om ervoor te zorgen dat deze onvergetelijke feestdag ontspannen begint, maak ik tijdig een afspraak voor een nadere kennismaking om samen de ceremonie voor te bereiden.

Mag ik je trouwambtenaar zijn?

Patricia Livingstone

Patricia Livingstone

Ria Kuipers

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Een volgende stap in jullie relatie. Een unieke en feestelijke gebeurtenis. Ik trouw jullie met liefde, humor en plezier en gun jullie een sprankelende ceremonie, waarover jullie nog lang zullen napraten.

In het kennismakingsgesprek luister ik graag naar jullie verhalen. Wat is het dat jullie bindt, waarom is de ander zo speciaal, wat zijn jullie plannen en verwachtingen? Zo maar wat vragen die ik jullie zeker ga stellen. Jullie wensen staan bij mij voorop. Ik ben informeel, humoristisch, warm, betrokken en spontaan.

Een blij bruidspaar, een vleugje romantiek, een gulle lach en een moment van ontroering kleuren mijn dag (en die van jullie) zo veel mooier.

Hoe ziet mijn aanpak eruit:

  • Een ceremonie in het Nederlands, Engels, Frans en Duits;
  • In overleg informatie en anekdotes opvragen bij ouders, familie en vrienden;
  • Getuigen en bruiloftsgasten worden geheel betrokken bij de ceremonie;
  • Kinderen krijgen (desgewenst) hun eigen rol en aandacht bij de ceremonie en gaan altijd met een     cadeautje naar huis;
  • Eigen inbreng, zoals het uitspreken van de trouwbeloften naar elkaar, elkaar iets bijzonders vertellen.
  • Kiezen jullie voor mij als jullie trouwambtenaar? Mag ik jullie verhaal vertellen, met mooie woorden? Neem dan snel contact op voor een persoonlijk gesprek.

Ria Kuipers-Andrea,
Jullie trouwambtenaar met liefde voor trouwen

Ria Kuijpers

Trude Matla

Het is zó leuk om trouwambtenaar te zijn. Al veel bruidsparen hebben hun huwelijksvoltrekking aan mij toevertrouwd. Sinds ik ben gestopt met mijn baan, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik tijd voor mijn hobby’s. Hiertoe reken ik ook huwelijken voorbereiden en mijn (bescheiden) bijdrage leveren aan een onvergetelijke trouwdag!

Iedere bruiloft is een unieke gebeurtenis. Graag help ik jullie om er iets moois van te maken. Behalve het officiële gedeelte zijn we vrij hoe we de ceremonie invullen. Er zijn heel veel mogelijkheden. Houden jullie van grapjes? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Of is er iets verdrietigs? Samen met jullie vind ik daar de juiste woorden voor. Zijn er kinderen bij aanwezig? Dan betrek ik hen graag bij de gebeurtenis. Indien gewenst kan ik mijn speech gedeeltelijk in een vreemde taal houden.

Als jullie zover zijn, neem ik graag contact met jullie op. Het is leuk als jullie mij eerst ieder apart een e-mail sturen, waarin jullie jezelf alvast voorstellen. Vervolgens maken we een afspraak om elkaar te leren kennen en jullie wensen tijdens de huwelijksvoltrekking door te nemen. We houden contact tot alles duidelijk is afgesproken.

Willen jullie met mij trouwen?

Trude Matla-van der Veer

Trude Matla