Inschrijven voor een sociale huurwoning

Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale huur van € 879,66 (prijspeil 2024). Woningcorporaties bieden hun sociale huurwoningen aan via WoningNet Midden-Holland, www.woningnetregiomiddenholland.nl. Hier kunt u zich inschrijven. De inschrijving is eenmalig. De inschrijving vervalt als u een nieuwe woning huurt of wanneer u zich uitschrijft.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen, bekijk deze voorwaarden op de website www.rijksoverheid.nl. Zo heeft u in Zuidplas een 'Huisvestingsvergunning' nodig. Daarnaast gelden er regels rondom de toewijzing van sociale huurwoningen in Zuidplas, deze kunt u bekijken op de pagina 'Woningtoewijzing'.

Woningcorporaties

In de gemeente Zuidplas zijn drie woningcorporaties actief: 

Voor woon-zorgcomplexen kunt u voor inschrijving terecht bij: 

Zoekt u een woning in de vrijesector

Een vrijesector huurwoning is een huurwoning met een huurprijs vanaf € 879,66 (prijspeil 2024) per maand. Dit wordt ook wel een geliberaliseerde huurwoning genoemd. Aanbieders van huurwoningen in de vrije sector zijn beleggers, particuliere verhuurders en soms ook woningcorporaties. U kunt voor vrijesector huurwoningen vaak terecht bij de lokale makelaar of via verschillende websites van aanbieders en diverse zoekmachines op internet.

Voor vrijesector huurwoningen gelden minder regels dan bij sociale huurwoningen. Zo geldt er geen maximale huurprijs voor de woning en komt u niet in aanmerking voor huurtoeslag. Vaak stellen verhuurders minimale inkomenseisen. Meer informatie kunt u vinden op www.rijksoverheid.nl.