Welkom in Zuidplas!

Welkom, leuk dat u heeft gekozen om te wonen in de gemeente Zuidplas.

Zuidplas staat voor dorps wonen in de Randstad! Zuidplas is een bijzonder gebied met de karakteristieke dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en het buurtschap Oud Verlaat. Een gebied met alle ruimte om te wonen, te werken en te recreëren in een dorpse ambiance, midden in de Randstad.

Hoe en wat in Zuidplas

Bent u pas in Zuidplas komen wonen of gaat u binnenkort verhuizen naar onze gemeente dan heeft u waarschijnlijk wel een aantal vragen. Bijvoorbeeld, hoe en wanneer wordt het huisvuil opgehaald, welke (sport)verenigingen zijn actief of hoe maak ik een afspraak met de gemeente. Wij hebben op deze pagina een selectie gemaakt om u door de eerste weken te helpen, en als de laatste verhuisdoos is uitgepakt kunt u de omgeving gaan ontdekken.

Wij hopen dat onderstaand overzicht u helpt bij uw kennismaking met gemeente Zuidplas.

Openingstijden en contact

Bij de receptie kunt u zich, melden voor uw afspraak, het afhalen van uw aangevraagde document (rijbewijs, ID of paspoort) of voor algemene informatie. U bereikt de receptie van het gemeentehuis via (0180) 330 300. U kunt ook gebruik maken van WhatsApp: 06 51 96 46 99 of mailen naar gemeente@zuidplas.nl.

Openingstijden

Voor onze actuele openingstijden kunt u altijd op de pagina 'Openingstijden en contact' kijken. Als wij gesloten zijn wegens vakantie of feestdagen vermelden wij dit altijd op die pagina.

Afval

Woont u in de bebouwde kom? Dan kunt u uw restafval kwijt in een ondergrondse container bij u in de buurt. Hiervoor krijgt u een afvalpas. Buiten de bebouwde kom krijgt u afvalbakken/kliko's.

Lees alles over afval

Afspraak maken

U maakt een afspraak om persoonlijk langs te komen aan de balie. U wordt dan direct geholpen bij het aanvragen of regelen van bijvoorbeeld uw rijbewijs, paspoort, verhuizing, uittreksels of aangifte van geboorte/ overlijden.

Een afspraak maken

Sportstichting Zuidplas

Sportstichting Zuidplas ontwikkelt, organiseert en coördineert projecten om sport en beweging in de gemeente Zuidplas te stimuleren. Door mensen actief aan te moedigen en te motiveren om te gaan sporten, leggen we een basis voor een actieve en gezonde levensstijl.

Meer over Sportstichting Zuidplas