De naam van het nieuwste dorp? Bedenk het zelf! En win! De gemeente Zuidplas is op zoek naar een naam voor het nieuwe dorp. Lever jouw idee aan vóór zondag 30 juni 2024. Maak kans op een jaar lang gratis fruit!

Nu het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Middengebied is vastgesteld is het tijd voor een naam voor het nieuwe dorp. Het college van burgemeester en wethouders gaat samen met haar inwoners en andere geïnteresseerden op zoek naar dé naam voor het nieuwste dorp van Zuidplas. Dat doet ze door middel van een prijsvraag.

Van zaterdag 1 t/m zondag 30 juni kan iedereen die dat wil een naam insturen via de pagina 'Prijsvraag'. Er zijn wel een aantal regels waar de naam aan moet voldoen. De naam moet onder andere gemakkelijk uit te spreken zijn, en niet te verwarren zijn met bestaande steden, dorpen en/of wijken. Alle inzendingen worden gecontroleerd en de inzendingen die aan de regels voldoen worden beoordeeld door een speciale commissie. Deze commissie komt uiteindelijk tot een top drie die zij passend vinden. Iedereen die in Zuidplas woont of werkt mag stemmen op zijn favoriet in de top drie. Dat gebeurt na de zomervakantie. In het najaar wordt de nieuwe naam bekend gemaakt.

Lees hier meer over de prijsvraag