In Zuidplas wordt binnen de bebouwde kom het restafval ingezameld in ondergrondse containers. Om uw afval in een ondergrondse container te deponeren heeft u een afvalpas nodig.

Dankzij gescheiden inzamelen houden we meer waardevolle grondstoffen en minder restafval over. Dus wordt er ook minder afval verbrand. Dat is niet alleen goed voor het milieu.

Hoeveel moet ik betalen

Bij iedere opening van een ondergrondse container wordt € 1,50 afgeschreven van uw afvalpas. In de opening van de container past één standaard afvalzak. Bij plaatsing van meerdere zakken in de opening kan er een storing of verstopping ontstaan.

Wat moet ik doen

Ondergrondse container gaat niet open / is kapot

Gaat de ondergrondse container niet open (en u heeft wel voldoende saldo op uw afvalpas), probeer dan een andere container in de buurt of neem uw afval weer mee naar huis (uw afvalpas is gekoppeld aan meerdere containers in uw buurt).

U kunt via de pagina 'Melding woon- en leefomgeving' of (0180) 330 300 aan ons doorgeven als een ondergrondse container niet open gaat.

Bij welke ondergrondse container kan ik mijn afval kwijt

Standaard kunt u bij iedere ondergrondse container in een straal van 250 meter rond uw woning uw afval kwijt. Wilt u een overzicht van de containers in uw omgeving zien, ga dan naar de 'Afvalkalender'. Door uw postcode en huisnummer in te voeren ziet op op een overzichtelijke kaart welke containers in uw buurt aanwezig zijn.

Aanvullende informatie