Afvalpas Zuidplas

Met de afvalpas heeft u, als inwoner van Zuidplas, toegang tot het 'Afvalbrengstation' (neemt u deze dan ook mee als u langskomt.) en de 'Ondergrondse afvalcontainer' in uw buurt. De afvalpas heeft een chip die zorgt voor de registratie van uw bezoeken aan het afvalbrengstation en het aantal keren dat u restafval aanbiedt in de ondergrondse container.

Kosten afvalinzameling

Per jaar heeft u met de pas 12 keer kosteloos toegang tot het afvalbrengstation. Elke keer dat u de ondergrondse container opent, kost € 1,50. Wij rekenen uw stortingen achteraf met u af via een jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag.

Veel gestelde vragen en antwoorden Afvalpas Zuidplas

Wat is Cyclus

Cyclus is het bedrijf dat in opdracht van de gemeente Zuidplas afval verzamelt en verwerkt.

Hoe vraag ik een nieuwe afvalpas aan

Is uw afvalpas kapot, gestolen of bent u verhuisd? Neem dan contact op met de klantenservice van Cyclus NV via nummer (0182) 547 500 of ga naar www.cyclusnv.nl/meldingsformulier. U ontvangt de afvalpas (meestal) binnen 5 werkdagen op het door u doorgegeven adres.

Wat kost een nieuwe afvalpas

Bij verlies of schade aan de pas betaalt u € 17,50 voor een nieuwe pas. Alléén als de pas door een technisch defect of slijtage niet meer werkt kost de vervanging u niets.

Wat kan ik zien op het portaal van Cyclus

Op Cyclus kunt u uw stortingen op de ondergrondse restafvalcontainer volgen.

Wat is mijn inlogcode voor het portaal van Cyclus

De codes worden door Cyclus verstrekt. Wanneer u een nieuwe inlogcode wilt, kijk hiervoor op www.cyclusnv.nl/mijngegevens.

Kan de eindafrekening ook in termijnen betaald worden

Ja, net als bij de andere gemeentelijke heffingen kan er in 10 termijnen betaald worden.