Met de afvalpas heeft u, als inwoner van Zuidplas, toegang tot de milieustraten en de ondergrondse afval container. De afvalpas is voorzien van een chip die zorgt voor de registratie van uw bezoeken aan het afvalbrengstation en het aantal keren dat u restafval aanbiedt in de ondergrondse container.

Hoe werkt het

Met de afvalpas krijgt u toegang tot het 'Afvalbrengstation' neemt u deze dan ook mee als u langskomt. De afvalpas geeft u ook toegang tot de 'Ondergrondse afvalcontainer' voor uw restafval. Voor iedere opening van een ondergrondse container brengen wij  € 1,50 in rekening.

Eén keer per jaar krijgt u een rekening voor het restafval dat u heeft aangeboden.

Nieuwe afvalpas aanvragen

Is uw afvalpas kapot, gestolen of bent u verhuisd? Neem dan contact op met de klantenservice van Cyclus NV via nummer (0182) 547 500 of ga naar www.cyclusnv.nl/meldingsformulier(externe link)

Hoe lang duurt het

U ontvangt de afvalpas (meestal) binnen 5 werkdagen op het door u doorgegeven adres.

Wat kost het

Bij verlies of schade aan de pas dient € 17,50 te worden betaald voor een nieuwe pas. Alléén als de pas door een technisch defect of slijtage niet meer werkt is vervanging kosteloos.

Aanvullende informatie

Vanaf 1 mei 2022 hoeft u uw afvalpas niet meer op te waarderen. Uw stortingen worden achteraf afgerekend. Het tegoed dat u op dat moment nog had staan op uw afvalpas wordt verrekend.

Voor de veelgestelde vragen over deze wijzigingen verwijzen wij u naar de pagina 'Veel gestelde vragen en antwoorden over het afvalpas saldo'.