Woont u in een blauwe zone? Dan kunt u naast uw 1e gratis parkeerontheffing, opvolgende parkeerontheffingen aanvragen om te parkeren zonder parkeerschijf. Hiermee kunnen andere motorvoertuigen in uw bezit ook gebruik maken van een parkeerontheffing om onbeperkt te parkeren in de aangegeven parkeervakken.

Let op! Het is alleen mogelijk om een parkeerontheffing aan te vragen en te gebruiken als u woont in blauwe zone in Nieuwerkerk aan den IJssel of Moerkapelle.

Wat moet ik doen?

U kunt direct online een aanvraag indienen voor een opvolgende parkeerkaart in de blauwe zone in Nieuwerkerk aan den IJssel of Moerkapelle.

Blauwe zone parkeerkaart opvolgende aanvragen

Als u door een medewerker aan de balie geholpen wilt worden maakt u een afspraak.

Afspraak maken

Hoe werkt het?

Alleen de éérste parkeerontheffing, geldig in de blauwe zone in Nieuwerkerk aan den IJssel of Moerkapelle, ontvangt u gratis. Aan opvolgende ontheffingen zijn kosten verbonden.

Wat kost het?

  • 1e ontheffing: gratis
  • Opvolgende ontheffing: € € 24,40

Bij betalingen aan de balie betaalt u bij voorkeur met Pin.

Geldigheid

Uw ontheffing is vanaf moment van aanvraag / aanschaf 3 jaar geldig.

Parkeerplaats op eigen terrein

Als u beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein, dan heeft u geen recht op de 1e gratis ontheffing. U wordt dan automatisch aangeslagen voor een 2e ontheffing.

Wat heb ik nodig?

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs)
  • Kentekenbewijs van het voertuig te overleggen.

Indien het kenteken niet op uw eigen naam staat, maar op die van uw werkgever of leasemaatschappij, moet u een verklaring hebben van het betreffende bedrijf waaruit blijkt dat u de bestuurder bent van de auto. Staat het kenteken niet op uw naam en betreft het geen bedrijfs- of lease-auto, dan wordt u geacht het kentekenbewijs te laten overschrijven op uw naam. U kunt hiervoor bij grotere postkantoren terecht. 

Hoe lang duurt het?

U ontvangt de parkeerkaart na 5 werkdagen via de post op uw opgegeven adres.

Extra informatie

Diefstal of verlies parkeerkaart

Bij verlies, diefstal of beschadiging van de ontheffing, moet u een 'vervangende parkeerkaart aanvragen'. Tegen betaling van € 23,85 ontvangt u dan een nieuwe parkeerkaart. Het maakt daarbij niet uit of het om een 1e (gratis) of daaropvolgende (betaalde) ontheffing gaat die vermist of gestolen is.

Nieuwe auto

Indien u van auto wisselt (bijvoorbeeld door aanschaf van een nieuwe auto), vraagt u hiervoor een 'nieuwe parkeerkaart' aan, op het nieuwe kenteken! Hieraan zijn geen extra kosten verbonden mits u de oude ontheffing inlevert, of een foto aanlevert van een onbruikbaar gemaakte kaart.

Extra auto

Bij het aanschaffen van een volgende (extra) auto in het loop van het jaar, doet u een aanvraag doen voor 2e of daaropvolgende ontheffing