Woont u in een blauwe zone? Dan kunt u een parkeerontheffing aanvragen om te parkeren zonder parkeerschijf. Met deze parkeerontheffing mag u onbeperkt parkeren in de aangegeven parkeervakken.

Let op! Het is alleen mogelijk om een parkeerontheffing aan te vragen en te gebruiken als u woont in blauwe zone in Nieuwerkerk aan den IJssel of Moerkapelle.

Wat moet ik doen?

U kunt direct online een aanvraag indienen voor een parkeerkaart in de blauwe zone in Nieuwerkerk aan den IJssel of Moerkapelle.

Blauwe zone parkeerkaart aanvragen

Als u door een medewerker aan de balie geholpen wilt worden maakt u een afspraak.

Afspraak maken

Hoe werkt het?

De eerste parkeerontheffing op een adres in de blauwe zone in Nieuwerkerk aan den IJssel of Moerkapelle ontvangt u gratis. Wanneer u een opvolgende ontheffing aanvraagt zijn hier kosten aan verbonden.

Wat kost het?

  • 1e ontheffing: gratis
  • Opvolgende ontheffing: € 24,40

Bij betalingen aan de balie betaalt u bij voorkeur met Pin.

Geldigheid

Uw ontheffing is vanaf moment van aanvraag / aanschaf 3 jaar geldig.

Parkeerplaats op eigen terrein

Als u beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein, dan heeft u geen recht op de 1e gratis ontheffing. U wordt dan automatisch aangeslagen voor een 2e ontheffing.

Wat heb ik nodig?

  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs)
  • Kentekenbewijs van het voertuig te overleggen.

Indien het kenteken niet op uw eigen naam staat, maar op die van uw werkgever of leasemaatschappij, moet u een verklaring hebben van het betreffende bedrijf waaruit blijkt dat u de bestuurder bent van de auto. Staat het kenteken niet op uw naam en betreft het geen bedrijfs- of lease-auto, dan wordt u geacht het kentekenbewijs te laten overschrijven op uw naam. U kunt hiervoor bij grotere postkantoren terecht.

Hoe lang duurt het?

U ontvangt de parkeerkaart na 5 werkdagen via de post op uw opgegeven adres.

Extra informatie

Diefstal, verlies of beschadiging parkeerkaart

Bij verlies, diefstal of beschadiging van de ontheffing, moet u een 'vervangende parkeerkaart aanvragen'. Tegen betaling van € 24,40 ontvangt u dan een nieuwe parkeerkaart. Het maakt daarbij niet uit of het om een 1e (gratis) of daaropvolgende (betaalde) ontheffing gaat die vermist of gestolen is.

Nieuwe auto

Indien u van auto wisselt (bijvoorbeeld door aanschaf van een nieuwe auto), vraagt u hiervoor een 'nieuwe parkeerkaart' aan, op het nieuwe kenteken! Hieraan zijn geen extra kosten verbonden mits u de oude ontheffing inlevert, of een foto aanlevert van een onbruikbaar gemaakte kaart.

Extra auto

Bij het aanschaffen van een volgende (extra) auto in het loop van het jaar, doet u een aanvraag doen voor 2e of daaropvolgende ontheffing