U bent iets verloren, telefoon, sleutels, identiteitskaart, paspoort, óf u heeft iets gevonden! Hiervan maakt u een melding bij de gemeente door te bellen met (0180) 330 300.

U moet wél 'aangifte doen bij de politie(externe link)' als u denkt dat het gaat om diefstal.

Wat moet ik doen

Melding doen

U doet een melding bij de gemeente (voorheen bij politie) door te bellen met (0180) 330 300. U kunt ook langskomen op het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bewaren

U kunt ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren, of kunt het gevonden voorwerp in bewaring geven bij de gemeente. Als u het gevonden voorwerp inlevert ontvangt u hiervan een bewijs. Heeft de gemeente een verloren voorwerp gevonden? Dan krijgt u een oproep als de gemeente denkt dat het gevonden voorwerp van u is. Blijkt u de rechtmatige eigenaar te zijn, dan kunt u het voorwerp meekrijgen.

Aangifte gestolen voorwerp

Doe altijd aangifte bij de politie als het gaat om een gestolen voorwerp. U kunt online aangifte doen via www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen(externe link).  Lukt dit niet, dan kunt u dat persoonlijk doen op de politiepost, gevestigd in het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Maak hiervoor een afspraak via (0900) 8844.