Stichting ZO!

Stichting ZO! is er voor iedere inwoner van gemeente Zuidplas die een vraag heeft over welzijn en zorg. Bij Stichting ZO! kun je terecht voor alle vragen en zorgen over geldzaken, wonen, school, (mantel)zorg, jeugdhulp, gezin/relatie, inburgering en ouder worden. Daarnaast kun je bij Stichting ZO! terecht voor alle informatie rond vrijwilligerswerk (www.stzo.nl/vrijwilligerswerk), voor inzet in jouw buurt (www.stzo.nl/zuidplasverbindt)en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden (www.stzo.nl/activiteiten).

Bezoek www.stzo.nl

Wat is Stichting ZO!

Makkelijk en snel toegang tot zorg, welzijn en ondersteuning. Dat is het doel van Stichting ZO! Sinds 2021 is ZO! de plek waar ervaring en kennis in de gemeente Zuidplas op één plek samen komt. ZO! gaat uit van samenwerking en van eigen kracht. Tijdens onze activiteiten en diensten staan ontmoeten, ontdekken, omarmen en ondersteunen centraal.

Zovoorelkaar

ZO! is ook de initiatiefnemer van de website www.Zovoorelkaar.nl. Dit is het digitale dorpsplein van Zuidplas waar iedereen onder meer berichten, activiteiten en vrijwilligerswerk kan plaatsen. Er is een nauwe samenwerking tussen Stichting ZO! en de gemeente Zuidplas.

Bekijk hier ook de flyer in pdf formaat over Stichting ZO!

Waarvoor kan je terecht bij de gemeente

Als inwoner kun je met zorg- en ondersteuningsvragen bij Stichting ZO! terecht. De gemeente is vooral verantwoordelijk voor de administratie en de financiële afwikkeling als er een maatwerkvoorziening is aangevraagd. Gemeente Zuidplas blijft dus de declaraties en de facturen van zorgaanbieders verwerken en afhandelen. Voor alle andere inhoudelijke vragen die over hulp en ondersteuning gaan kun je bij Stichting ZO! terecht. De beschikking wordt door de gemeente opgesteld, daarmee blijft het college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk voor het besluit. Mocht je bezwaar hebben tegen het besluit, ga dan naar de pagina 'Bezwaar maken'.

Wat regel je via Stichting ZO!

Je kunt er terecht voor je informatie over vrijwilligerswerk, voor inzet in jouw buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast kun je er terecht voor Zorg en hulp, onder andere:

Geldzaken (kijk ook op de pagina 'Geldzaken bij Stichting ZO!'), onder andere:

Vrijwilligerswerk:

Daarnaast kun je hier terecht voor alle informatie rond vrijwilligerswerk, voor inzet in jouw buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

www.stzo.nl

Vragen of meer informatie

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met de medewerkers van Stichting ZO!

  • (0180) 310 050 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 uur en 16.30 uur)
  • Info@stzo.nl

Te downloaden bestand(en)