Stichting ZO! is er voor iedere inwoner van gemeente Zuidplas die een vraag heeft over welzijn en zorg. Bij Stichting ZO! kun je terecht voor alle vragen en zorgen over geldzaken, wonen, school, (mantel)zorg, jeugdhulp, gezin/relatie en ouder worden. Daarnaast kun je bij Stichting ZO! terecht voor alle informatie rond vrijwilligerswerk (www.stzo.nl/vrijwilligerswerk(externe link)), voor inzet in jouw buurt (www.stzo.nl/zuidplasverbindt(externe link))en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden (www.stzo.nl/activiteiten(externe link)).

Bezoek www.stzo.nl(externe link)

Wat is Stichting ZO!

Stichting ZO! is een nieuwe naam met bekende gezichten. De gemeente Zuidplas wil door het samengaan van het Sociaal Team Zuidplas, Welzijn Zuidplas, Wmo (consulenten), opbouwwerk en een gedeelte van het CJG Zuidplas één toegang voor alle inwoners mogelijk maken. Op deze manier kun je voor heel veel vragen en zorgen terecht bij nog maar één organisatie. Hierdoor is de toegang tot zorg en ondersteuning eenvoudiger en sneller, met behoud van de goede kwaliteit. Er blijft een nauwe samenwerking tussen Stichting ZO! en de gemeente Zuidplas. 

Waarvoor kan je nog terecht bij de gemeente

Als inwoner kun je met zorg- en ondersteuningsvragen bij Stichting ZO! terecht. De gemeente is vooral verantwoordelijk voor de administratie en de financiële afwikkeling als er een maatwerkvoorziening is aangevraagd. Gemeente Zuidplas blijft dus de declaraties en de facturen van zorgaanbieders verwerken en afhandelen. Voor alle andere inhoudelijke vragen die over hulp en ondersteuning gaan kun je bij Stichting ZO! terecht. De beschikking wordt door de gemeente opgesteld, daarmee blijft het college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk voor het besluit. Mocht je bezwaar hebben tegen het besluit, ga dan naar de pagina 'Bezwaar maken'.

Daarnaast kun je hier terecht voor alle informatie rond vrijwilligerswerk, voor inzet in jouw buurt en voor meedoen aan veel verschillende activiteiten voor alle leeftijden.

www.stzo.nl(externe link)

Stichting ZO! is een nieuwe naam met bekende gezichten. Alle ervaring en kennis op één plek door het samengaan van het Sociaal Team Zuidplas, Welzijn Zuidplas, Wmo-consulenten, opbouwwerk en een gedeelte van het CJG Zuidplas.

Vragen of meer informatie

Voor meer informtie of vragen kun je contact opnemen met de medewerkers van Stichting ZO!

  • (0180) 310 050 (werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur)
  • Bij spoed na 12.30 uur bel (0180) 310 050 en kies in het menu voor 'spoedgevallen'
  • Info@stzo.nl