Geldzaken

Hulp nodig bij uw geldzaken? Stichting ZO! kan hier goed bij helpen. Ook kan het helpen om een 'geldplan' te maken. Op deze pagina een overzicht van enkele producten die ZO! aanbiedt en een handig hulpmiddel om plannen te maken zodat u uw geldzaken op orde krijgt of houdt.

Hulp nodig bij uw geldzaken? Stichting ZO! kan hier goed bij helpen. Op deze pagina een overzicht van enkele producten die ze aanbieden.

Ga direct naar Geldzaken van Stichting ZO!

Als u weinig geld te besteden hebt, kunt u mogelijk extra hulp krijgen. Deze hulp kan betekenen dat u een toeslag krijgt (meer geld), dat u gemeentelijke belastingen niet hoeft te betalen (kwijtschelding) of dat u op een andere manier geholpen kunt worden (bijvoorbeeld de voedselbank of de boodschappenkast). Al deze regelingen voor minima staan overzichtelijk bij elkaar in het Volwassenpakket of in het Kindpakket. 

U kunt bijvoorbeeld een vergoeding aanvragen voor schoolgaande kinderen. Of maak gebruik van Stichting Leergeld, die zich inzet om alle kinderen mee te laten doen. Ook is er het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles en ga zo maar verder.

Het is belangrijk om de geldzaken op orde te hebben en geldproblemen te voorkomen. ZO! kunt u helpen, al vanaf de eerste betaalachterstanden. Het is heel belangrijk om er op tijd bij te zijn, zo voorkomt u verdere schulden. Niemand wil in armoede leven. Bij ZO! kunt u terecht bijvoorbeeld als er achterstanden zijn in de lopende vaste lasten (zoals huur, energie, water, zorgverzekering). Dit heet vroegsignalering. 

Als u hulp nodig hebt met het invullen van formulieren, is er de Postkamer. Is er meer nodig om uw geldzaken in orde te krijgen? Dan is er de mogelijkheid om een Budgetmaatje te krijgen. Uw maatje leert u om op een andere manier met geld om te gaan en zo een tekort tegen te gaan. Bijvoorbeeld door een begroting te maken voor alle dagelijkse kosten. Zo voorkomt u geldzorgen! Tot slot kan ZO! ook helpen als er schuldhulpverlening nodig is.

Kijk naar alle mogelijkheden op

www.stzo.nl/geldzaken

Geldplannen

Geld tekort aan het einde van de maand? Of juist over? Geen goed overzicht? Of geldzorgen? Het geeft allemaal onrust. U kunt dat zelf veranderen. Behapbaar, stap voor stap.

Op de website van Startpunt Geldzaken Zuidplas kunt u gebruikmaken van geldplannen. Deze plannen helpen u bij het op orde krijgen van uw geldzaken, in welke financiële situatie u ook verkeert.

Startpunt Geldzaken

Het gebruik van de geldplannen is gratis en vrijblijvend. Bovendien wordt uw privacy gewaarborgd. 

De verschillende geldplannen zijn vanuit het Nibud ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. Ze werken volgens hetzelfde principe. Eerst brengt u uw geldzaken in kaart en vervolgens krijgt u een lijstje met acties die u kunt ondernemen om tot de situatie te komen die u wenst.