Informatie over teruggave tegoed afvalpas

Vanaf 1 mei 2022 hoeft u uw afvalpas niet meer op te waarderen. Uw stortingen worden achteraf afgerekend via een jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslag. Het tegoed dat u op dat moment nog op uw afvalpas had staan zou verrekend worden met de jaarlijkse afvalstoffenheffing in februari 2023.

Deze verrekening is helaas wegens technische redenen niet mogelijk. Alle huishoudens ontvangen vanaf 1 maart een brief met informatie over het ontvangen van uw tegoed.

Ik heb geen brief met inlogcode ontvangen, waar kan ik die opvragen

Heeft u na 5 maart nog geen brief ontvangen kunt u contact opnemen met Cyclus. De codes worden door Cyclus verstrekt, we kunnen helaas geen nieuwe brief versturen. Wanneer u een nieuwe inlogcode wilt, kijk hiervoor op www.cyclusnv.nl/mijngegevens(externe link).

Uw tegoed wordt overgemaakt

Het tegoed dat nog op uw afvalpas stond op 1 mei 2022 storten wij terug op het rekeningnummer waarmee u de afvalstoffenheffing betaalt. Dit gebeurt automatisch nadat wij de eerste betaling van dit jaar binnen hebben. Dan weten wij ook zeker dat we de juiste bankgegevens gebruiken. U hoeft hiervoor niets te doen.

Inzicht in uw stortingen met nieuwe inlogcode

In de brief die u ontvangt vindt u uw nieuwe inlogcode voor de website van Cyclus. Via deze website kunt u uw stortingen op de ondergrondse restafvalcontainer volgen. 
Het tegoed dat nog op uw pas staat, is hier ook zichtbaar.

Op www.cyclusnv.nl/mijngegevens(externe link) kunt u inloggen met uw postcode, huisnummer (zonder toevoeging) en onderstaande inlogcode uit de brief.
 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Op de pagina 'Veel gestelde vragen en antwoorden over het afvalpas saldo' staat een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden rondom tegoed afvalpas. 

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij, of heeft u vragen over de aanslag Afvalstoffenheffing / Diftar 2022, dan kunt u uw vraag stellen via:

Vragen over het afvalpas tegoed

Hulp nodig

Mocht u hulp nodig hebben bij het invullen van de gegevens dan kunt u langskomen op het gemeentehuis en helpen wij u bij de teruggave. Hiervoor kunt u bellen naar (0180) 330 300.