Als u een vraag of probleem hebt op het gebied van zorg, werk, jeugdhulp, wonen, onderwijs en/of inkomen, kunt u misschien hulp gebruiken bij het stellen van deze vraag en/of het bespreken van het probleem. Of heeft u hulp nodig maar weet u niet precies hoe u dit aanvraagt of wat er voor u is? Een onafhankelijke cliëntondersteuner helpt u bij:

  • het vinden en regelen van de juiste hulp
  • het begrijpen van regelingen, invullen van formulieren en ordenen van administratie
  • het opdoen van nieuwe contacten
  • het contact met (zorg)instanties

Hoeveel moet ik betalen

De cliëntondersteuner die u gaat helpen doet dit (altijd) kosteloos. De ondersteuner gaat uit van úw belang.

Hoe werkt het

Als u op zoek bent naar een zorgaanbieder, een onafhankelijke gesprekspartner bij een 'keukentafelgesprek' of hulp nodig heeft bij het invullen van aanvraagformulieren kunt u contact opnemen met een organisatie, die u hier kosteloos mee helpt. De cliënt ondersteuner die u gaat helpen bij uw vragen over hulp of ondersteuning gaat uit van úw belang.

Wat moet ik doen

Bij één van onderstaande organisaties kunt u terecht voor hulp of ondersteuning:

Cliëntondersteuning van MEE

Voor kwetsbare personen; met een (vermoeden van een) verstandelijke/lichamelijke beperking, ontwikkelingsachterstand, chronische ziekte, niet-aangeboren hersenletsel, (en/) of een vorm van autisme.

Kijk voor meer informatie op www.meeplus.nl(externe link)

Cliëntondersteuning door (geschoolde) vrijwilligers van Senioren Actief Zuidplas

Indien u geen beroep kunt doen op familie, vrienden, kennissen of buurtgenoten, dan staat er vanuit SAZ voor u een team van consulenten klaar die u kunnen bijstaan. Dat doen zij vrijwillig, veelal uit liefde en betrokkenheid met hun medemens. Daarbij zijn het mensen met veel werk- en levenservaring en hebben zij trainingen gevolgd om hun taak met resultaat uit te kunnen voeren.

Kijk voor meer informatie op www.sazuidplas.nl(externe link)

ANBO-consulent (Raad en Daad)

Hoe zit het nou precies met uw AOW, pensioen, belasting, zorg, huishoudelijke hulp? Gelukkig staat ANBO Raad & Daad voor u klaar. Met advies én hulp bij vragen over Inkomen, Wonen en Gezondheid.

Kijk voor meer informatie op de website van 'ANBO-Raad en Daad(externe link)'

STIP (Steun en informatiepunt)

U kunt gebruik maken van cliëntondersteuning bij alle vragen waar u mee te maken krijgt als gevolg van psychische problemen. STIP gaat uit van uw wensen en belangen, u blijft zelf ‘aan het stuur’. De cliëntondersteuning is vooral gericht op de versterking van uw positie, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Kijk voor meer informatie op www.kernkracht.nl(externe link)