De gemeente is eigenaar van stukken grond. Soms kunt u een stuk grond van de gemeente kopen, huren of pachten. Bijvoorbeeld bouwkavels, landbouwgrond of groenstroken.

Aankoop Snippergroen

U kunt als inwoner van Zuidplas snippergroen kopen tot een grootte van maximaal 100 m2. Dat kan alleen als de groenstrook geen openbare functie heeft. Dat wil zeggen dat het perceel grond geen verkeersgroen, gebruiksgroen of beeldbepalend groen is en/of dat het perceel groen niet wordt gebruikt ten behoeve van kabels, leidingen, rioleringen en overige nutsvoorzieningen en of voor monumentale bomen.

De prijs voor snippergroen bedraagt € 175,- per m2 (prijspeil 1 januari 2019) kosten koper. U kunt het Beleid Snippergroen downloaden of bekijken op de pagina 'Beleid wonen (overige)'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Grondbedrijf van de afdeling Ruimte. Neem hiervoor contact op met Mireille van der Hoeff, via (0180) 330 300 of via m.vanderhoeff@zuidplas.nl.

Aankoop bouwgrond (kavels)

Voor meer informatie of een overzicht van alle vrije kavels van de gemeente Zuidplas kunt u contact opnemen met de heer W. Ganga via (0180) 330 300 of w.ganga@zuidplas.nl. Een standaard koopovereenkomst voor bouwgrond en de Algemene voorwaarden voor verkoop van grond en opstallen kunt u hieronder downloaden of bekijken.

Vrije kavels

  • Burgemeester Klinkhamerweg, Zevenhuizen
  • Perceeloppervlakte: ca. 505 m2
  • Koopprijs (v.o.n. incl. btw):  € 205.500,-
  • Bijzonderheden: centraal gelegen met goede bereikbaarheid.

Te downloaden bestand(en)