Dit jaar is gemeente Zuidplas op 13, 14 en 15 juni aanwezig op PROVADA.

Op onze stand vertellen wij u graag meer over onze ambitieuze gebiedsontwikkeling in de Zuidplaspolder en de innovatieve kansen die deze opgave met zich mee brengt. 

Het thema van PROVADA 2023 is "We Can Be Heroes"en sluit aan bij onze ambitie en opgaven en bij de verantwoordelijkheid die we als gemeente nemen om de strijd met het tekort op de woningmarkt aan te gaan.

In de komende jaren vindt in de Zuidplaspolder een unieke integrale gebiedsontwikkeling plaatst, waaronder de bouw van een nieuw dorp met 8.000 woningen en bijbehorende voorzieningen. Hier liggen veel innovatieve uitdagingen en kansen op het gebied van duurzaamheid, zoals waterberging, klimaatadaptatie, de energietransitie en circulariteit. Daarnaast zet de gemeente zich in voor het versterken en behouden van de bestaande vitale dorpen.

Bouw mee!

PROVADA biedt u de mogelijkheid om de gemeente als proeftuin voor innovatie en duurzaamheid te leren kennen. Gemeente Zuidplas werkt hard aan de opgave rondom het ontwikkelen van een nieuw ‘compleet’ dorp met bedrijventerreinen, een bos, een vernieuwd (energie)landschap en alle andere unieke uitdagingen waarin water en bodem leidend zijn.

Als gemeente beginnen we niet vanaf nul, er is namelijk al een Materplan voor de ontwikkeling van het Middengebied in de Zuidplaspolder met duidelijke ambities. Daarover vertellen we u graag meer.

In gesprek, vragen en meer informatie

Wij gaan op PROVADA graag het gesprek aan met ondernemers en kennisinstellingen over hoe we onze kennis, expertise en lef kunnen bundelen om al deze ambities waar te maken én kwaliteit aan de huidige dorpskernen en het nieuw te bouwen dorp kunnen toevoegen.

Programma Provada 2023

Dinsdag 13 juni – 10:45 tot 11:30 Forum 2, hal 12

Wij bouwen aan een toekomstbestendig Middengebied, wie bouwt er mee? 

Met Geert Teisman(externe link) en Co Verdaas(externe link) gaan we in gesprek over vraagstukken die spelen bij de ontwikkeling van het Middengebied in de Zuidplaspolder. Hoe zorg je voor adaptiviteit in de plannen? Hoe verhouden we ons tot de veranderende marktomstandigheden? En welke uitdagingen zien we voor zo’n grote opgave op korte en lange termijn? Antwoorden op deze vragen zijn nodig om een Vijfde Dorp te bouwen voor de toekomstige generaties. Denk en bouw je met ons mee?

Woensdag 14 juni – 12:15 tot 13:00 de business lounge

De perfecte relatie tussen de overheid en de markt: hoe ziet dat eruit?

We vragen Geert Teisman(externe link)  naar zijn kijk op de perfecte samenwerking tussen overheid en de markt. Welke afspraken moet je hiervoor maken, en welke juist niet? Hoe houden we elkaar scherp en borgen we innovatie? Voor de opgave van de ontwikkeling van het Middengebied in de Zuidplaspolder zijn we zoek naar manieren om elkaar te versterken en gezamenlijke ambities te realiseren.

Op de stand

Drie dagen lang vertellen we je alles wat je wilt weten over de groei van Zuidplas. Hoe werken aan verschillende opgaven, zoals Landschappelijk Zuidplas en over het Versterken Vitaliteit van de Dorpen? Maar ook zeker over de ontwikkeling van ons Middengebied. Met een opgave van 8.000 woningen, commerciële en maatschappelijke voorzieningen, twee bedrijventerreinen, een energielandschap en nieuwe natuur- en recreatiegebieden staan voor we veel kansen. Deze kansen grijpen wij met beide handen aan, jij ook? Daarnaast hebben wij op dinsdag en woensdag vanaf 16.30 uur een 'Limoncello borrel' op de stand.

We zien je graag op 13, 14 en 15 juni bij stand 4 in hal 11!

In gesprek, vragen of meer informatie

De gemeente gaat op PROVADA graag het gesprek aan met ondernemers en kennisinstellingen over hoe we samen met kennis, expertise en lef alle ambities uit kunnen voeren en kwaliteit kunnen toevoegen aan het gebied. Wilt u daarover al eerder met van gedachten wisselen of heeft u vragen? Laat het dan weten via provada@zuidplas.nl.

Graag tot ziens op PROVADA!

Tickets

Tickets voor PROVADA zijn verkrijgbaar via de link www.provada.nl(externe link).

Tickets(externe link)