Op 14, 15 en 16 juni stond de gemeente Zuidplas op PROVADA

We hebben onze gemeente goed kunnen presenteren op het gebied van innovatie en duurzaamheid zoals klimaatadaptatie, circulariteit en de energietransitie. Het belang van het verder uitbreiden van het zakelijk- en kennisnetwerk en het houden van marktconsultaties met ontwikkelaars stond hierbij voorop. Ben je benieuwd hoe dit er aan toe ging? Bekijk dan de aftermovie!

Met elke dag een vol programma waarbij aandacht was voor het Middengebied, het PRO, de gebiedspaspoorten en de gemeente Zuidplas als organisatie en werkgever was het een zeer geslaagde beurs. Bekijk onderstaand ons drie-daagse programma op de grootste vastgoedbeurs van Nederland!

Programma Provada 2022

Dinsdag 14 juni 2022

 • 09.00 - 10.30 uur: Earlybirdsessie sessie over het Middengebied (op uitnodiging)In gesprek over markconsultatie: flexwonen, circulair bouwen, biobased bouwen en houtbouw. Tijdens de earlybirdsessie gaan genodigden in gesprek met Marco van Lente, Opgavemanager Middengebied, over het Middengebied in de Zuidplaspolder.
 • 10.45 - 11.00 uur: Presentatie Gebiedspaspoorten Zevenhuizen
  Gebiedsgerichte uitwerking van omgevingsvisie Zuidplas 2040
  Richard Sessink, Hoofd Grondzaken en Ruben van Esseveld, Projectleider geven een presentatie over het proces rondom de Gebiedspaspoorten van Zevenhuizen & Moerkapelle. Ontdek daarnaast de uitwerking van de Omgevingsvisie, onze vernieuwde & slimme manier van werken ‘in de geest van de Omgevingswet’ en alles over coproductie met inwoners, ondernemers en betrokkenen. 
 • 11.45 - 12.00 uur: Lunchpresentatie over Perspectief Ruimtelijke Opgaven (PRO)
  Richard Sessink, Hoofd Grondzaken, en Ramon Staal, Strategisch adviseur, geven een presentatie over de huidige stand van zaken rondom het Perspectief Ruimtelijke Opgaven (hierna: PRO). Het PRO is het uitvoeringsprogramma van de Omgevingsvisie en visies of beleid voor de afzonderlijke beleidsterreinen. Per dorp is een beeld opgenomen van de stand van zaken van de ruim zeventig lopende gemeentelijke en/of private plannen met een ruimtelijk effect - waaronder woningbouw, natuur, onderwijs en openbare ruimte. Bij ieder plan is zichtbaar gemaakt hoe het een bijdrage levert aan de thema’s die beschreven zijn in de omgevingsvisie.
 • 13.00 - 13.15 uur: In gesprek over innovatie bereikbaarheid Middengebied
  Ga met Marco van Lente, Opgavemanager Middengebied, Sterre Casier, Projectleider Opgaveplan Middengebied en Inge Mijnders, Beleidsadviseur Verkeer, in gesprek over innovatie op het gebied van bereikbaarheid in het Middengebied in de Zuidplaspolder.
 • 15.00 - 15.15 uur: Ga in gesprek over landschappelijk Zuidplas
  Ga met Richard Sessink, Hoofd Grondzaken en Ruben van Esseveld, Projectleider in gesprek over landschappelijk Zuidplas. En denk met ons mee over innovatie, pauzelandschappen en hoe ontwikkel je een dorp mét een ziel?
 • 16.00 - 19:00 In gesprek met Marco van Lente, Opgavemanager Middengebied, met aansluitend borrel
  Ga in gesprek met Marco van Lente, Opgavemanager, over de ontwikkelingen in het Middengebied in de Zuidplaspolder. Mis de limoncello proeverij van prijswinnende Chiesa Nuova niet uit onze gemeente.

Woensdag 15 juni 2022

 • 09.00 - 10.30 uur: Earlybirdsessie over het Middengebied in de Zuidplaspolder (op uitnodiging)
  In gesprek over markconsultatie: flexwonen, circulair bouwen, biobased bouwen en houtbouw. Tijdens de earlybirdsessie gaan genodigden in gesprek met Marco van Lente, Opgavemanager Middengebied, over het Middengebied in de Zuidplaspolder.
 • 10.45 -11.00 uur: Presentatie over het Middengebied in de Zuidplaspolder
  Marco van Lente, Opgavemanager Middengebied en Hugo Hasper, Stedenbouwkundige, geven een presentatie over het proces en de planning van de ontwikkelingen in het Middengebied in de Zuidplaspolder: waar liggen de kansen (stedenbouwkundig casco) en waar liggen de uitdagingen (wateropgave)?
 • 11.30 - 11.45 uur: Lunchpresentatie Zuidplas als groeigemeente door gemeentesecretaris Richard Heijdra
  Luister naar de presentatie van de gemeentesecretaris Richard Heijdra op onze stand 11-04 over Zuidplas als groeigemeente met aansluitende lunch.
 • 13.00 - 13.15 uur: In gesprek met de burgemeester en wethouders van gemeente Zuidplas
  Burgemeester Han Weber en wethouders Jan-Willem Schuurman, Daan de Haas, Wybe Zijlstra en Franks Klovert beantwoorden graag al uw vragen over de ontwikkelingen in het Middengebied in de Nieuwe Zuidplaspolder.
 • 15.00 - 15.15 uur: In gesprek over de Vitale Dorpen
  Ga met Richard Sessink, Hoofd Grondzaken, in gesprek over hoe gaan we samen het maatschappelijk rendement kunnen optimaliseren bij (gebieds-)ontwikkeling.
 • 16.00 - 19:00 uur: In gesprek met Michael Burgmans
  Stel uw vraag aan directeur Opgaven en Gebiedsontwikkeling Michael Burgmans. Aansluitend borrel. Maak kennis met de verschillende bieren, met complementaire hapjes uit de gemeente Zuidplas.. 

Donderdag 16 juni 2022

 • 10.45 - 11.00 uur: Presentatie over proces en planning Middengebied in de Zuidplaspolder
  EEen presentatie door Marco van Lente, Opgavemanager Middengebied, Sterre Casier, Projectleider Opgaveplan Middengebied en Hugo Hasper, Stedenbouwkundige, over het proces en planning van het Middengebied in de Zuidplaspolder. Waar liggen de kansen zoals bijvoorbeeld rondom het stedenbouwkundig casco en waar liggen uitdagingen.
 • 12.15 - 16.00 uur: Studentenprogramma met verschillende onderdelen
  HR-adviseur Viola Meijboom beantwoordt jouw vragen.
  • 12.45 - 13.00 uur: presentatie + lunch ((vegetarische) hotdogs).
   Drie korte verhalen (5 minuten per verhaal) uit de praktijk waarin (loopbaan)groei en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. 
  • 14.30 - 14:45 uur: Werken bij een ontwikkelgemeente, wat betekent dat? Presentatie over werken bij gemeente Zuidplas.
   Kom naar de presentatie over Werken bij gemeente Zuidplas; de gemeente die je laat groeien.

Podcast

In aanloop naar PROVADA ging Frederike Lengers al in gesprek met Marco van Lente, Opgavemanager voor het Middengebied in de Zuidplaspolder. Samen met Onno Dwars, van Ballast Nedam Development sprak hij over bouwen in de polder; klimaatadaptief en natuurinclusief. Luister de podcast via: https://soundcloud.com(externe link).