De taken van bouw- en woningtoezicht (BWT) van de gemeente Zuidplas zijn ondergebracht bij de ODMH (Omgevingsdienst Midden-Holland). De werkzaamheden die de ODMH voor Zuidplas uit voert zijn:

  • Vergunningverlening
  • Toezicht en handhaving
  • Juridisch advies (bouwen, slopen en andere omgevingszaken)

Hoe werkt het

Heeft u vragen over bijvoorbeeld een omgevingsvergunning, bouwvergunning of vergunningcheck? Maak dan telefonisch een afspraak: direct bij de ODMH via (088) 545 00 01 of via de gemeente Zuidplas op nummer (0180) 330 300. U kunt uw vragen ook stellen via e-mail via bwt@odmh.nl.

Afspraak locaties

Wat moet ik doen

Het kan zijn dat u twijfels heeft over de haalbaarheid van uw plan. Uw architect heeft wellicht aangegeven dat uw plan niet past binnen het bestemmingsplan. Of u twijfelt of uw plan voldoet aan de welstandseisen. In dat geval kunt u gebruik maken van de mogelijkheid van vooroverleg met de gemeente. Door vooroverleg te hebben is de kans dat uw vergunningaanvraag compleet en haalbaar is vaak groter.

U kunt vooroverleg aanvragen door in www.omgevingsloket.nl bij het indienen van de aanvraag het vakje 'vooroverleg' aan te vinken. Wij nemen dan met u contact op voor een telefonisch overleg of een afspraak. Maar ook als u alleen nog een schetsplan heeft kunt u om vooroverleg vragen door een bericht met bijlagen te sturen aan bwt@odmh.nl.

Vergunningaanvraag of controle