De taken van bouw- en woningtoezicht (BWT) van de gemeente Zuidplas zijn ondergebracht bij de ODMH (Omgevingsdienst Midden-Holland). De werkzaamheden die de ODMH voor Zuidplas uit voert zijn:

  • Vergunningverlening
  • Toezicht en handhaving
  • Juridisch advies (bouwen, slopen en andere omgevingszaken)

Hoe werkt het

Heeft u vragen over bijvoorbeeld een omgevingsvergunning, bouwvergunning of vergunning check? Maak dan telefonisch een afspraak:

  1. bij de ODMH via (088) 545 00 01 of via e-mail bwt@odmh.nl
  2. bij de gemeente Zuidplas via (0180) 330 300.

Aangepaste openingstijden

In de periode van 3 t/m 23 augustus (week 32, 33 en 34) is de ODMH Frontoffice op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Per mail blijft de ODMH Frontoffice de hele week bereikbaar op frontofficeBWT@odmh.nl.

Afspraak locaties

Wat moet ik doen

Het kan zijn dat u twijfels heeft over de haalbaarheid van uw plan. Uw architect heeft wellicht aangegeven dat uw plan niet past binnen het bestemmingsplan. Of u twijfelt of uw plan voldoet aan de welstandseisen. In dat geval kunt u gebruik maken van de mogelijkheid van vooroverleg met de gemeente. Door vooroverleg te hebben is de kans dat uw vergunningaanvraag compleet en haalbaar is vaak groter.

U kunt vooroverleg aanvragen door in www.omgevingsloket.nl bij het indienen van de aanvraag het vakje 'vooroverleg' aan te vinken. Wij nemen dan met u contact op voor een telefonisch overleg of een afspraak. Maar ook als u alleen nog een schetsplan heeft kunt u om vooroverleg vragen door een bericht met bijlagen te sturen aan bwt@odmh.nl.

Vergunningaanvraag of controle