Vanaf 1 januari 2024 is de Duurzaamheidslening niet meer aan te vragen.

Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds 

De Energiebespaarlening is een lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. De maatregelen die u kunt betalen met een Energiebespaarlening zijn verschillend; van isolatie tot verwarmen of bijvoorbeeld de aanschaf van een inductiekookplaat. Eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen van minder dan € 60.000,- kunnen aanspraak maken op een lening met een rente van 0%. Ook huizenbezitters die ouder zijn dan 75 jaar of onvoldoende leenruimte hebben komen mogelijk in aanmerking voor deze lening. Kijk voor meer informatie over de Energiebespaarlening op www.warmtefonds.nl

De Energiebespaarlening is er ook voor Vereniging van Eigenaren (VvE’s)

Sinds 1 december 2022 is ook voor VvE’s tot acht appartementen de VvE Energiebespaarlening beschikbaar. Via de VvE Quickscan kunt u nagaan of uw VvE voor een VvE Energiebespaarlening in aanmerking komt.  Kijk voor meer informatie over de Energiebespaarlening voor VvE’s op www.warmtefonds.nl/vve.

Waarschuwing: let op! Geld lenen kost geld

Het Nationaal Warmtefonds is er om mensen te helpen bij het duurzamer maken van hun huis of gebouw. Ze bieden geld op een verantwoorde en betaalbare manier, zodat huiseigenaren, Verenigingen van Eigenaars en scholen hun plek energiezuiniger kunnen maken. Het Nationaal Warmtefonds werkt in opdracht van de Rijksoverheid.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar duurzaam@zuidplas.nl