Boodschappenservice en maaltijdvoorziening

Wanneer u zelf niet meer in staat bent om uw boodschappen of uw maaltijden zelf te verzorgen, dan kunt u particulier gebruik maken van een boodschappen en/of maaltijdservice. Binnen onze gemeente zijn diverse organisaties die deze services aanbieden. Vraag eventueel ook aan uw zorgaanbieder naar de mogelijkheden hiervoor.

Wat moet ik doen?

U neemt zelf, als particulier, contact op met een organisatie die een service biedt die u wilt afnemen.

Hoe werkt het?

Heeft u geen gelegenheid om zelf te koken, maar wilt u wel genieten van een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd? Dan kunt u in de gemeente Zuidplas terecht bij:

Woonzorgcentrum De Meander te Nieuwerkerk aan den IJssel

Woonzorgcentrum De Meander te Nieuwerkerk aan den IJssel beschikt over een (senioren)restaurant. In dit (senioren)restaurant kunt u terecht wanneer:

  • u wilt genieten van een lekkere maaltijd in een goede sfeer en een gezellige ambiance;
  • u geen gelegenheid heeft om zelf te koken, maar wel behoefte heeft aan een lekkere, gezonde en gevarieerde warme maaltijd;
  • u in contact wilt komen met leeftijdsgenoten.

Ook kunt u als u in Nieuwerkerk woont bij De Meander gebruik maken van de Maaltijdservice. U kunt dan een vers bereide maaltijd reserveren. Dit moet uiterlijk zeven dagen van tevoren. U kunt deze maaltijd dan bij De Meander ophalen of de maaltijd wordt bij u thuis bezorgd.

Naar de website

De Zevenster in Zevenhuizen

De Zevenster beschikt over een eigen gezellig restaurant. Het restaurant is overdag geopend voor een kopje koffie of thee. En tussen de middag, van 12.00 uur tot 13.30 uur, kunnen bewoners, bezoekers, medewerkers en inwoners van Zevenhuizen en omstreken, genieten van een lekkere lunch.

Naar de website

Woonzorgcentrum Beth-San

Het hart van het nieuwe zorgcentrum bestaat uit een sfeervol atrium waarin o.a. een restaurant, winkel, bibliotheek en een grote ontmoetingsruimte zijn opgenomen. Het restaurant wordt bediend vanuit een schitterende open keuken en is dagelijks (uitgezonderd de zondag) geopend! In en vanuit het woonzorgcentrum bieden wij u de zorg en diensten die u nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Naar de website

Andere mogelijkheden

Maaltijden aan huis laten bezorgen:

  • Apetito: bezorgt heerlijke maaltijden aan huis! Dagelijks warm of wekelijks vriesvers. Voor ieder wat wils
  • Diepvriesmaaltijden uit de supermarkt- Albert Heijn: (online bestellen en thuis laten bezorgen)- Jumbo: (online bestellen en thuis laten bezorgen)- Plus: Moerkapelle of Nieuwerkerk aan den IJssel (niet online bestellen, wel thuisbezorgen)
  • De Meander: voor het bestellen en bezorgen van een vers bereide maaltijd

Wat kost het?

U kunt bij de aanbieders de kosten van bestellen en bezorgen opvragen of online bekijken.

Heeft u een laag inkomen en kunt u de kosten niet zelf betalen? Dan kunt u een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming (Bijzondere bijstand).