Alle informatie over de coronaregelingen voor ondernemers kunt u in een overzicht vinden bij het coronaloket van de KvK.

Loopt u als zzp'er of ondernemer door het coronavirus opdrachten mis? Of gaan evenementen of projecten niet door? Misschien heeft u hierdoor niet genoeg geld meer om van te leven. Of u kunt uw werknemers niet meer betalen. Dan willen we u wijzen op mogelijke financiële ondersteuning. Of u die hulp ook krijgt, hangt af van uw situatie.

Tozo (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) 

Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voert voor de gemeente Zuidplas de Tozo-regeling voor een uitkering levensonderhoud en/of lening bedrijfskapitaal uit. Ondernemers die acute financiële problemen ervaren door de coronamaatregelen kunnen mogelijk een beroep op de Tozo-regeling doen via de webpagina van RBZ. Op deze pagina kunt u een aanvraag doen en vindt u de meest actuele informatie en veelgestelde vragen.  

Tozo 3

Per 1 oktober is Tozo 3 van toepassing. Deze geldt van 1 oktober tot en met 31 maart 2021. Voor Tozo 3 moet u een nieuwe aanvraag indienen. Ook als u eerder een aanvraag voor Tozo 1 of 2 heeft ingediend. U kunt een aanvraag voor Tozo 3 indienen via rotterdam.nl/rbzcorona..

UWV: WW voor medewerkers

Als er door het coronavirus tijdelijk te weinig werk in uw bedrijf is, kunnen uw werknemers mogelijk een WW-uitkering wegens werktijdverkorting krijgen. Het coronavirus valt namelijk niet onder het normale ondernemersrisico. Kijk voor meer informatie op 'website van het UWV'.

Informatie over het Coronavirus

Algemene informatie over het coronavirus vindt u op de 'website van de Rijksoverheid'. Hier vindt u ook vragen en antwoorden. Ook de site van het 'RIVM' geeft veel informatie en antwoord op vragen. U kunt ook bellen naar het landelijk telefoonnummer 0800 - 1351 (van 08.00 tot 20.00 uur).

Hulp voor ondernemers

Gratis professionele coaching

Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB) via www.ondernemersklankbord.nl.

Aanvullende financiële regelingen Rijksoverheid (ook voor de horeca- of evenementensector)

Het huidige steun- en herstelpakket van de Rijksoverheid biedt steun waar nodig. Bedrijven kunnen gebruikmaken van de financiële regelingen in het steun- en herstelpakket als zij aan de gestelde voorwaarden voldoen. De hoogte van de steun is afhankelijk van de geleden schade. Hoe meer omzetverlies, hoe hoger de tegemoetkoming is.   

Zie voor meer informatie de links hieronder: