Op deze pagina vindt u informatie over coronaregelingen en andere (financiële) regelingen voor ondernemers en ZZP’ers. 

Het coronavirus heeft nog steeds grote invloed op veel ondernemers en de economie. Vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Of denkt u erover iets anders te gaan doen? Bijvoorbeeld een baan in loondienst? We wijzen u - in samenwerking met gemeente Rotterdam(externe link) - graag op de mogelijkheden.

Steun- en herstelpakket

De financiële regelingen in het kader van corona vanuit de rijksoverheid en de voorwaarden om daarvoor in aanmerking te komen zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl(externe link). Alle informatie over de coronaregelingen voor ondernemers kunt u ook in een overzicht vinden bij het coronaloket van de KvK(externe link).

Bbz-uitkering voor levensonderhoud

Zelfstandig ondernemers die na de coronaperiode niet genoeg verdienen voor hun levensonderhoud, kunnen een Bbz-uitkering aanvragen. De tijdelijk versoepelde Bbz-uitkering die liep van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 kunt u niet meer aanvragen. Voor de Bbz-uitkering vanaf 1 april 2022 gelden strengere voorwaarden. De Bbz-uitkering voor levensonderhoud vult het (gezins-)inkomen aan tot de bijstandsnorm die voor u geldt en is een tijdelijk vangnet. Regionaal Bureau Zelfstandigen van gemeente Rotterdam voert voor onze gemeente het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) uit.

Hulp voor ondernemers

Gratis professionele coaching

Ondernemers (MKB) kunnen gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB) via www.ondernemersklankbord.nl(externe link).

Informatie voor tuinders