Zon op Zuidplas is een lokale energiecoöperatie die ernaar streeft om zoveel mogelijk inwoners van Zuidplas in staat te stellen om van duurzame energie te profiteren en het milieu te ontzien.

Daarvoor heeft de gemeente Zuidplas vier daken ter beschikking gesteld, waarop door de coöperatie zonnepanelen zullen worden geplaatst.

Iedere inwoner kan een aandeel nemen hierin en zo meeprofiteren van de opbrengst van de opgewekte stroom. Dit gebeurt volgens de zogenaamde postcoderoosregeling, die inhoudt dat een deelnemer de energiebelasting over zijn eigen opgewekte stroom terugkrijgt van de Belastingdienst en tevens meedeelt in de winst die de coöperatie maakt door die stroom aan een energieleverancier terug te leveren. Het mooie is dat u dus niet zelf een geschikt dak hoeft te hebben om te kunnen profiteren van zonnestroom.

Meer informatie

De gebruiksovereenkomsten met de gemeente zijn onlangs ondertekend en de installatie offertes zijn ook aangevraagd. Als u mee wilt doen of u wilt eerst meer informatie, ga dan naar de website van Zon op Zuidplas: www.zonopzuidplas.nl of stuur een e-mail naar zonopzuidplas@ziggo.nl.

U krijgt dan alle informatie toegestuurd die u nodig hebt om te kunnen inschrijven op één van de projecten. U helpt dan niet alleen het milieu door de besparing van CO2, maar financieel is het ook heel aantrekkelijk. U heeft uw investering naar verwachting binnen 8 jaar terugverdiend, terwijl u minimaal 15 jaar kan meedoen met de postcoderoosregeling. Wat is er mooier dan geld verdienen aan het verbeteren van het milieu?

Direct inschrijven

Als u zich direct wilt inschrijven en registreren als lid van de coöperatie kan dit ook op de genoemde website. Informeer s.v.p. ook uw buren, vrienden en kennissen over deze mogelijkheid.

Inschrijven voor Zon op Zuidplas