Uw eigen leven leiden, zelf keuzes maken en dingen regelen: dat doet u het liefst zelf. Dit is niet altijd, voor iedereen, even makkelijk. Soms heeft u of uw kind (tijdelijk) ondersteuning of hulp nodig.

Hoeveel moet ik betalen

Het CJG, Welzijn Zuidplas en het Sociaal Team brengen geen kosten in rekening voor het meedenken over de juiste hulp of kortdurende begeleiding die u nodig heeft.

Hoe werkt het

U kunt in de gemeente Zuidplas, naast uw eigen huisarts of specialist, terecht bij:

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zuidplas geeft u informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid van kinderen en jongeren. Ze adviseert ouders en hun kinderen als er vragen of zorgen zijn en biedt regelmatig trainingen en bijeenkomsten aan.

Welzijn Zuidplas

Welzijn Zuidplas biedt voor jong en oud allerlei activiteiten aan. U kunt er ook terecht als u vrijwilligerswerk wilt doen of als je hulp nodig hebt met bijvoorbeeld het invullen van formulieren of ondersteuning in het leven van alledag (administratie, financiën, juridische vragen, eenzaamheid).

Sociaal Team Zuidplas

Wanneer u meerdere problemen tegelijkertijd ervaart kunt u terecht bij het Sociaal Team Zuidplas. Ze kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor extra hulp of ondersteuning.

Wat moet ik doen

U neemt rechtstreeks contact op met de instantie die u het beste kan helpen bij uw probleem of situatie. Weet u niet waar u het beste naartoe kan gaan met uw vraag of probleem? Of spelen er meerdere problemen tegelijkertijd? Maakt u dan gebruik van een (gratis) onafhankelijke cliënt ondersteuner. Voor meer informatie hierover gaat u naar de pagina 'Onafhankelijke Cliëntondersteuning'.