In de komende weken gaat de gemeente Zuidplas weer het grootste deel van de belastingaanslagen versturen.

Deze aanslagen versturen we per post en via MijnOverheid, voor degene die heeft aangegeven de aanslag digitaal te willen ontvangen. Het grootste deel van de aanslagen zal verzonden worden met dagtekening 25 februari.

Inwoners die op dit momenten geen aanslag hebben ontvangen kunnen de aanslag later in het jaar verwachten. Zuidplas verstuurt het hele jaar door aanslagen. Deze laten wij iedere laatste week van de maand bezorgen. Zowel met de post als via Mijn Overheid. Let op: Zuidplas verstuurt nooit aanslagen per e-mail.

Belastingbalie

Op de pagina 'Belastingbalie' vindt u verzamelde informatie over uw aanslag. Hier leggen wij bijvoorbeeld ook de belastingaanslag voor u uit.

WOZ beschikking voor belastingaangifte

Heeft u na februari nog geen aanslag ontvangen, maar heeft u deze wel nodig voor de Belastingdienst? Voor de aangifte inkomstenbelasting heeft u de aanslag van het belastingjaar 2022 nodig. Deze kunt u raadplegen en downloaden in MijnOverheid.nl(externe link).

Niet eens met de WOZ waarde

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde dan kunt u bezwaar maken. Ga hiervoor naar de pagina 'Bezwaar tegen de WOZ-waarde'.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen, dan kunt u contact op nemen met de medewerkers van team Belastingen, wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via (0180) 330 300 of via gemeente@zuidplas.nl.