Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp van de Historische Vereniging Moordrecht hebben de Gemeente Zuidplas Cultuurprijs 2023 gewonnen. Zij ontvingen de prijs en een cheque uit handen van cultuurwethouder Frans Klovert. De Cultuurprijs is dit jaar vervaardigd door kunstenaar Adriana Bontenbal uit Moerkapelle.

Voor de prijs zijn in totaal drie kandidaten genomineerd. De twee andere genomineerden Molen Kortenoord en Esther Erdtsieck-Blaaser ontvingen een oorkonde van de jury. 

Cultuur 'in the spotlights'

Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in 'the spotlights' die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en die Zuidplas ook cultureel op de kaart zet.  Alle genomineerden krijgen een juryrapport. Het geldbedrag is bedoeld voor een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Het stimuleert en inspireert bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied.

Onafhankelijke jury

De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Dick van der Poort (juryvoorzitter), Marjan Sijbrandij, Ghislain Bellefroid, Peter Schilthuizen en Piet Smal.