De nieuwbouw van het gemeentehuis van Zuidplas heeft twee doelstellingen. De eerste doelstelling is de samenvoeging van twee aparte naar één gezamenlijke locatie op het Raadhuisplein 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dankzij deze samenvoeging is een kwaliteitsimpuls op het gebied van dienstverlening, installaties en voorzieningen mogelijk. Daarnaast zal huisvesting onder één dak de dienstverlening naar onze inwoners sterk verbeteren en versnellen.

Het tweede doel is het bepalen van de beste werkwijze voor de gemeente in de komende jaren. De gemeente Zuidplas gaat er in een nieuw werkconcept vanuit dat 200 werkplekken voldoende zijn om u als inwoners op de juiste manier te helpen zonder in te leveren op kwaliteit en service. Dit alles moet binnen het gestelde budget en tijd plaatsvinden, waarbij de visie op huisvesting en onderstaande uitgangspunten optimaal tot uiting komen:

  1. De positie van het gemeentehuis in de samenleving;
  2. Duurzaamheid;
  3. Uitstraling, kwaliteit en beeldverwachting;
  4. Het werkconcept Zuidplas.

Meer voordelen

  • Het nieuwe gemeentehuis kost ons ieder jaar flink minder. Vanaf 2019 is de besparing op onze huidige huisvestingslasten 10%. Dit betekent dat jaarlijks 100.000 euro beschikbaar komt voor alle inwoners;
  • Het huidige gebouw biedt op dit moment niet de gewenste dienstverlening aan inwoners. Denk hierbij aan zaken als ontvangst, gastvrijheid, digitalisering en het waarborgen van privacy;
  • Het huidige gebouw is op het terrein van energie en duurzaamheid niet toekomstbestendig. De eisen en wetgeving op deze terreinen zijn aangescherpt.