Wat is mijn inlogcode voor het portaal van Cyclus

U ontvangt vanaf 1 maart per brief een nieuwe inlogcode voor de website van Cyclus. Via deze website kunt u uw stortingen op de ondergrondse restafvalcontainer volgen en ook het terug te betalen tegoed van uw afvalpas is hier zichtbaar. Op www.cyclusnv.nl/mijngegevens(externe link) kunt u inloggen.

Ik heb geen brief met inlogcode ontvangen, waar kan ik die opvragen

De brief kunt u verwachten vanaf 1 maart. Heeft u na 5 maart nog geen brief ontvangen kunt u contact opnemen met Cyclus. De codes worden door Cyclus verstrekt, we kunnen helaas geen nieuwe brief versturen. Wanneer u een nieuwe inlogcode wilt, kijk hiervoor op www.cyclusnv.nl/mijngegevens(externe link).

Waar kan ik het tegoed van de afvalpas inzien van vorig jaar mei

U ontvangt per brief een nieuwe inlogcode voor de website van Cyclus. Het terug te betalen tegoed van uw afvalpas is hier zichtbaar. Op www.cyclusnv.nl/mijngegevens(externe link) kunt u inloggen.

Wanneer en hoe ontvang ik de terugbetaling van het tegoed van de afvalpas

Dit bedrag storten wij terug op het rekeningnummer waarmee u uw afvalstoffenheffing betaalt. Dit zal automatisch gebeuren nadat wij de eerste betaling ontvangen hebben. Dan zijn wij er zeker van dat we de juiste bankgegevens gebruiken. U hoeft hiervoor niets te doen.

Ik ben verhuisd, wat gebeurt er met het tegoed van de afvalpas

Het tegoed is een vooraf betaalde belasting en wordt terugbetaald aan de huidige hoofdgebruiker van het adres.

De afvalpas was van een overledene, wat gebeurt er met het tegoed

Het tegoed is een vooraf betaalde belasting en wordt terugbetaald aan de huidige hoofdgebruiker van het adres.

Waarom wordt het tegoed niet verrekend met de gemeentelijke belastingaanslag

Wij hebben vorig jaar gemeld dat het tegoed in mindering gebracht zou worden op uw belastingaanslag, dit is helaas om technische redenen niet mogelijk.

Wat is de reden dat er achteraf wordt betaald

Het systeem voor de ondergrondse containers dat in Zuidplas werd gebruikt was verouderd en de leverancier is gestopt met de ondersteuning ervan.

Ga ik nu meer betalen

Het variabel tarief voor restafval is ongewijzigd. U betaalt € 1,50 voor het aanbieden van een restafvalzak in de ondergrondse container. Het enige dat verandert, is de manier waarop de kosten worden afgerekend. In plaats van dat bij iedere opening van een ondergrondse container € 1,50 van uw afvalpas wordt afgeschreven, worden deze kosten nu achteraf in rekening gebracht.

Kan de eindafrekening van 2022 ook in termijnen betaald worden

Ja, net als bij de andere gemeentelijke heffingen kan er indien gewenst in 10 termijnen betaald worden.

Krijg ik een nieuwe afvalpas

Nee, het nieuwe systeem van afrekenen werkt met uw huidige pas.

Hoe krijg ik een nieuwe afvalpas

Bent u uw afvalpas kwijt of is deze defect, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Cyclus via (0182) 547 500 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). of vraag direct online een afvalpas aan via www.cyclusnv.nl/meldingsformulier(externe link).

Vragen of meer informatie

Heeft u andere vragen of wilt u meer informatie ga dan naar de pagina 'Saldo teruggave afvalpas' of stel deze via:

Vragen over het afvalpas tegoed