Vanwege de vorst begin januari is de Van Oudheusdenweg in Zevenhuizen afgesloten. De kans was namelijk groot dat de vorst gaten in het wegdek veroorzaakt en dit is gevaarlijk voor weggebruikers. Nu de vorst voorbij is, konden we de weg beter onderzoeken en bepalen of de weg weer open kan voor verkeer. Samen met Staatsbosbeheer (de beheerder van de weg) hebben we besloten dat de weg voorlopig nog afgesloten blijft. Er vinden namelijk nog meer onderzoeken plaats en op basis daarvan bekijken we wat nodig is om de weg weer veilig open te stellen. Het Recreatieschap Rottemeren – dat geld beschikbaar moet stellen voor onderhoud van het gebied - neemt hier in maart 2024 een beslissing over en dan wordt meer duidelijk over hoe lang de afsluiting nog duurt en welke maatregelen genomen worden.

Fietspad blijft open

Net als de afgelopen periode blijft het fietspad wel open. Hulpdiensten kunnen hiervan gebruik maken in geval van nood. Verkeer van en naar de roeibaan kan gebruikmaken van de Zuidplasweg en de Middelweg. De Koeienstal en de Uitkijktoren zijn wel bereikbaar. De camera op het Zuideinde - die ervoor zorgt dat sluipverkeer niet via die weg rijdt - blijft aan, omdat het een fietsstaat is. Een grote hoeveelheid auto’s zorgt daar voor onveilige situaties.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de werkzaamheden, neem dan contact op met Caroline Sterkenburg via (0180) 330 300.