Iedereen die 12 jaar of ouder is kan zonder afspraak een coronavaccinatie (Pfizer) halen in de GGD prikbussen.

Iedereen die 12 jaar of ouder is kan zonder afspraak een coronavaccinatie (Pfizer) halen in de GGD prikbussen op de volgende locaties:

  • Moordrecht: bij de ingang van het zwembad aan de Sportlaan 3, iedere woensdag van 14.00 tot 18.00 uur;
  • Moerkapelle: op de parkeerplaats bij Dorpshuis Op Moer, Raadhuisstraat 40, iedere woensdag van 14.00 tot 18.00 uur;
  • Zevenhuizen: op de parkeerplaats bij Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86, iedere donderdag van 14.00 tot 18.00 uur;
  • Nieuwerkerk aan den IJssel: op het parkeerterrein naast zwembad Polderbad, Sportpark Dorrestein, Iersestraat 15, iedere vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur.

2e afspraak

Ter plekke plannen medewerkers meteen een 2e afspraak in. Die is dan na minimaal drie weken. Er is altijd een corona-arts aanwezig die graag informatie geeft en alle vragen beantwoordt. Denk eraan om uw ID-bewijs en mondkapje mee te nemen.

Makkelijk en laagdrempelig

De prikbus is een samenwerking tussen de gemeente Zuidplas en de GGD Hollands Midden. In de komende periode hoopt de GGD vaker prikbussen in te zetten, binnenkort ook in andere dorpen in Zuidplas.

De bedoeling is om op 30 plekken in de regio prikbussen te plaatsen, zodat meer mensen zich kunnen laten vaccineren. Makkelijk, dichtbij en zonder afspraak (wel een ID-bewijs en mondkapje meenemen)!

Meer informatie over vaccineren

Ga voor meer informatie over vaccineren naar www.ggdhm.nl, www.rijksoverheid.nl of op deze website naar de pagina 'Vaccineren'.