Wmo-loket

​Heeft u vragen, bent u op zoek naar informatie of wenst u met een van de zorg-consulenten een gesprek te voeren over de Wmo? Vul dan het Meldingsformulier Sociaal Team in. Wij nemen dan telefonisch contact met u op, er kan dan een afspraak voor een huisbezoek met u gemaakt worden.

Meldingsformulier Sociaal Team

Tijdens dit bezoek vindt een ‘keukentafelgesprek’ plaats. We kijken dan eerst of er mogelijkheden zijn om uw beperkingen middels familie, vrienden of een voorliggende voorziening op te lossen. Wanneer die mogelijkheden er niet zijn, kijken we welke individuele voorziening door de gemeente ingezet kan worden om uw beperkingen op te heffen. Pas dan vullen wij samen met u een aanvraagformulier in, die wij vervolgens in behandeling nemen.

Hulp bij uw (aan)vraag

Als u een vraag of probleem hebt op het gebied van zorg, werk, jeugdhulp, wonen, onderwijs en/of inkomen, kunt u misschien hulp gebruiken bij het stellen van deze vraag en/of het bespreken van het probleem. U kunt dan gebruik maken van 'onafhankelijke cliëntondersteuning'.

Hulp bij uw (aan)vraag

Openingstijden Wmo-loket

Telefoon

U kunt het Wmo-loket bereiken via (0180) 330 300 op openingstijden. Heeft u buiten deze tijden direct hulp nodig? U wordt dan doorverbonden.

  • Maandag t/m vrijdag: 08.30 - 12.30 uur

Crisis - tijdens kantooruren

Heeft u een crisissituatie of direct behoefte aan contact over medisch of psychische zaken? Neem u dan contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112.

Heeft u geen directe medisch of psychische crisis? Neemt u dan contact op met uw casushouder of met de bureaudienst via (0180) 330 300

Crisis - buiten kantooruren

Heeft u een crisissituatie of direct behoeft aan contact over medisch of psychische zaken? Neem u dan contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112.

  • Crisis bij jeugd? Neem contact op met het Crisis Interventie Team via (070) 379 51 63
  • Crisis bij volwassenen? Neem contact op met Kwadraad via (088) 900 40 00

Balie

Raadhuisplein 2, 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

  • Maandag: 10.00 - 12.00 uur
  • Woensdag: 10.00 - 12.00 uur

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?