Ben jij de enthousiaste voorzitter voor een stembureau in Zuidplas? Meld je dan aan!!

Vacature: voorzitter stembureau gemeente Zuidplas

Op woensdag 20 maart 2019 en op donderdag 23 mei 2019 mogen de inwoners van Zuidplas weer stemmen en zoeken wij voor onze stembureaus in Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en Oud Verlaat enthousiaste en flexibele mensen die opgeleid willen worden als stembureauvoorzitter.

Ben jij de enthousiaste voorzitter die we zoeken, meld je dan aan door voor 27 december 2018 het online aanmeldformulier in te vullen.

Aanmelden als voorzitter stembureau

Wat wij bieden:

  • een kijkje achter de schermen bij de verkiezingen;
  • een hele leuke dag met gezellige stembureaulid-collega’s;
  • goede verzorging van eten en drinken;
  • ook ontvang je een vergoeding.

Wat ga je doen?

Een stembureauvoorzitter stuurt een team van stembureauleden aan en is verantwoordelijk voor de handhaving van de orde in het stemlokaal.
Daarbij zorg je voor de planning, taakverdeling en kwaliteit van de werkzaamheden zoals die staan in de Kieswet en de instructie van de gemeente Zuidplas.
Je bent verantwoordelijk voor een correcte telling van de stemmen en de invulling van het proces-verbaal.
Je krijgt een (verplichte) instructie. Voorafgaand krijg je een e-learning en een training waarbij het hele proces wordt toegelicht en jouw rol verder wordt uitgelegd.

Training, vergoeding en solliciteren

Alle aspirant voorzitters en plaatsvervangend voorzitters volgen een digitale training Wanneer deze goed wordt afgerond, volgt de benoeming. De aspirant voorzitters in groep 2 krijgen daarnaast ook nog een praktische training over de telwijze die bij gemeente Zuidplas gehanteerd wordt.

De vergoeding van de voorzitter bedraagt:
Groep 1 van 7.00 uur tot 15.00 uur € 90,00
Groep 2 van 15.00 tot einde telling € 150,00

Bekijk voor meer informatie het functieprofiel.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?