Zuidplas FairTrade gemeente: leden werkgroep gezocht (22-05-2018)

Verlopen op 22-06-2018.

Gemeente Zuidplas wil graag Fairtrade Gemeente worden en zoekt mensen om te helpen in een lokale werkgroep die acties en activiteiten onderneemt om de titel te behalen.

De werkzaamheden van de werkgroep zijn onder andere het inventariseren van inkoop, verkoop en gebruik van Fairtrade-artikelen. Het gaat dan om artikelen bij de gemeente, de supermarktbranche, winkels (denk aan kleding, bloemen, geschenken etc.), vrije tijd en recreatie, horeca en overige branches zoals bouwmarkten, tuincentra en maatschappelijke organisaties. Ook zorgt de werkgroep voor media-aandacht. Zodra de titel behaald is, heeft de werkgroep de taak ervoor te zorgen dat de gemeente de titel kan blijven behouden.

Inmiddels is de werkgroep van start gegaan met vier vrijwilligers. Twee vrijwilligers van de wereldwinkel van Nieuwerkerk aan den IJssel, één vrijwilliger van de wereldwinkel Zevenhuizen en één vrijwilliger van het Duurzaamheidsplatform. De werkgroep wil zich echter nog graag uitbreiden en daarom zoeken we nieuwe leden.

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Gonnie van Ling via: gonnievanling@gmail.com

Uitvoerige informatie over Fairtrade Gemeente is te vinden op www.fairtradegemeenten.nl.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?