Zuidplas aangesloten op Berichtenbox MijnOverheid (02-01-2018)

Verlopen op 23-08-2018.
Zuidplas aangesloten op Berichtenbox MijnOverheid

De gemeente Zuidplas is aangesloten op de Berichtenbox, de online brievenbus van MijnOverheid. U kunt uw post over bijvoorbeeld gemeentebelastingen vanaf nu (ook) digitaal ontvangen. 

Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail op het e-mail adres dat u zelf opgeeft via de website van MijnOverheid.

MijnOverheid: uw persoonlijke website voor overheidszaken

Vakantie boeken, bankzaken regelen, kleding en muziek kopen, steeds vaker doen we deze zaken online. U mag van de gemeente verwachten dat u ook steeds meer gemeentelijke zaken online kan regelen en inzien.

De gemeente Zuidplas is aangesloten op de Berichtenbox, de online brievenbus van MijnOverheid. Hierin krijgt u online post van o.a. de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Sociale Verzekeringsbank en straks dus ook van de gemeente Zuidplas.

Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail op het e-mail adres dat u zelf opgeeft bij mijn.overheid.nl.

Welke post stuurt de gemeente Zuidplas naar MijnOverheid

Vanaf 2018 kunt u de belastingaanslag en het taxatieverslag WOZ in de Berichtenbox van MijnOverheid ontvangen.

Hoe ontvangt u de digitale post in de Berichtenbox

  1. Activeer uw Berichtenbox door op mijn.overheid.nl in te loggen met uw DigiD
  2. U geeft aan dat Zuidplas u via de berichtenbox van MijnOverheid digitale post mag sturen

Bekijk de video

Indien gewenst kunt u op het Youtube kanaal van het Ministerie van Binnenlandse zaken de video 'Activeer in 4 stappen uw account op MijnOverheid.nl' bekijken. Hier wordt door middel van een video precies aangegeven welke stappen u neemt om uw account te activeren.

Zien welke gegevens de overheid over u heeft vastgelegd

In het onderdeel Persoonlijke Gegevens van MijnOverheid ziet u welke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Bijvoorbeeld uw registratie in de Basisregistratie Personen (BRP), de duur van uw recht op een uitkering, taxatieverslagen van de WOZ-waarde van uw woning en de voertuigen die u op uw naam heeft staan.

Deze gegevens kunt u controleren. Klopt er iets niet, dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen.

Veel Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en log in met uw DigiD op mijn.overheid.nl!

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?