Uitzendovereenkomsten statushouders (12-01-2018)

Verlopen op 01-07-2018.
Uitzendovereenkomsten statushouders

Begin deze maand zijn de eerste uitzendovereenkomsten van Veldwerk Uitzendbureau met drie statushouders uit de gemeente Zuidplas officieel ondertekend. Hiermee stromen zij uit naar betaald werk.

Wethouder Rik van Woudenberg was bij de ondertekening aanwezig. De ondertekening van de uitzendovereenkomsten was een feestelijk moment, dat plaatsvond op het Werkplein IJsselgemeenten in Capelle aan den IJssel.

Twee andere statushouders zijn kort na de start van het traject begonnen aan een opleiding en zijn daarmee ook uitgestroomd uit de uitkering. Voor drie andere statushouders is het helaas niet gelukt om de taallessen op tijd om te zetten naar de avonden of weekenden. Hierdoor waren zij niet fulltime inzetbaar, waardoor er vanuit Veldwerk niet gestuurd kon worden op het behalen van de dag- of weektarget. Veldwerk bemiddelt namelijk alleen naar fulltime uitzendovereenkomsten voor een effectieve doorplaatsing van kandidaten bij hun eigen contacten.

Er wordt nu gekeken naar een oplossing om het traject van deze drie deelnemers mogelijk te verlengen totdat zij hun inburgering hebben gehaald. Daarna zijn zij wel fulltime beschikbaar waardoor zij in aanmerking komen voor een uitzendovereenkomst.

Ook worden de mogelijkheden voor een tweede traject onderzocht.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?