Strooiroutes Zuidplas (30-11-2017)

Verlopen op 31-03-2018.
Strooiroutes Zuidplas

Als er vorst, en dus kans op gladheid, wordt voorspeld, strooit Zuidplas preventief op belangrijke wegen en fietspaden.

Er wordt dan een laagje zout en pekel op het wegdek gestrooid voordat er gladheid ontstaat. Naast de gemeente strooien ook Rijkswaterstaat en de Provincie.

De strooiperiode loopt van 1 november tot 1 april 2018, voor de huidige strooiperiode zijn een aantal routes aangepast. Op deze pagina vindt u de actuele strooiroutes binnen Zuidplas.

De groene lijnen op de kaarten geven de strooiroutes aan.

Wat kunt u zelf doen

  1. Sneeuwschuiven: Het gebruik van een sneeuwschuiver of platte schep is de goedkoopste en ook meest milieuvriendelijke vorm van gladheidbestrijding. Let op, dat u de goot en vooral de rioolput vrij houdt, zodat smeltwater gemakkelijk weg kan lopen.
  2. Strooizout strooien: Strooi het zout niet te dik (maximaal één handje strooizout per vierkante meter) en gelijkmatig uit. Geef het strooizout de tijd om zijn werk te doen. Veeg de natte drab richting stoeprand zodat dit niet op een later tijdstip opnieuw kan bevriezen. Denk bij strooien ook aan achterpaden en/of brandgangen rondom uw woning. Het strooien van zout heeft vooral zin als er vervolgens overheen wordt gelopen of gereden.
  3. Denk om het milieu: Gebruik strooizout altijd spaarzaam. Overmatig strooien leidt er toe dat het zoute smeltwater in de bodem dringt en wortels van bomen en planten beschadigt.
  4. Het is beter om geen zout te strooien op plaatsen waar dit geen of nauwelijks effect heeft. Het levert onnodige milieuschade op en niet het gewenste effect: schone straten.
  5. Wees voorzichtig! De gemeente doet er alles aan om u veilig op weg te laten gaan. Pas uw snelheid in het verkeer daarom altijd aan en maak (indien mogelijk) gebruik van winterbanden.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?