Ruiming fietswrakken NS-station Nieuwerkerk (04-05-2017)

Verlopen op 25-05-2017.
Ruiming fietswrakken NS-station Nieuwerkerk

Op woensdag 3 mei hebben de BOA’s bij het NS-station in Nieuwerkerk aan den IJssel zo’n 80 fietswrakken verwijderd en afgevoerd naar de gemeentewerf.

De fietswrakken zijn ruim twee weken daarvoor voorzien van een waarschuwingssticker waarop werd aangegeven dat de fietsen binnenkort zouden worden verwijderd.


Acties

De gemeente houdt regelmatig fietswrakken acties. Fietswrakken die verwijderd worden, zijn te herkennen aan de sticker met de tekst “Waarschuwing verwijdering (brom)fiets”. De gemeente Zuidplas vindt het belangrijk dat alle dorpen schoon, heel en veilig zijn. Fietswrakken belemmeren de doorgang voor voetgangers, geven een rommelig aanblik en bevorderen de leefbaarheid niet. Het stallen van een fietswrak op straat om te kunnen gebruiken voor onderdelen is niet toegestaan.

Wat is een fietswrak

De definitie van een fietswrak welke Zuidplas hanteert, is: “een voertuig, dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een kennelijke verwaarloosde toestand verkeert”.

Dus ook fietsen met een kapot voor- of achterwiel, twee lege banden of zonder zadel, kunnen als wrak worden gerekend en verwijderd. Als uw fiets als een fietswrak is aangemerkt, wordt een waarschuwingssticker aangebracht. U heeft dan tot de op de sticker aangegeven datum de tijd om de fiets te verwijderen of op te knappen. Alleen de sticker verwijderen is niet voldoende: als de fiets op de aangegeven datum niet is opgeknapt of weggehaald, dan wordt de fiets door de gemeente verwijderd. Bij twijfel blijft de fiets staan!

Mijn fiets is weg, wat nu

Fietsen welke als wrak zijn aangemerkt worden twee weken bewaard. Fietsen die niet binnen deze periode door de eigenaar worden opgehaald krijgen een nieuwe bestemming of worden gerecycled.

Fietswrak voor uw deur

Staat er een fietswrak voor uw deur of heeft u elders in uw wijk of dorp een fietswrak gesignaleerd? Laat het ons weten via www.zuidplas.nl/meldingdoen of bel met (0180) 330 300.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?