Productiefout in reisdocumenten (12-07-2018)

Verlopen op 12-09-2018.
Productiefout in reisdocumenten

Door een fout in het productieproces van de reisdocumenten is het mogelijk dat een van de 23 elektronische echtheidskenmerken niet werkt.

Dit heeft geen effect op de geldigheid. Paspoorten en identiteitskaarten zijn gewoon geldig, zelfs als het echtheidskenmerk niet naar behoren werkt.

Belangrijk: u kunt gewoon gebruik maken van uw reisdocument, zelfs als deze de productiefout bevat!

Wat betekent dit voor u

Indien u in de periode tussen april 2018 tot en met juni 2018 een nieuw reisdocument heeft aangevraagd die mogelijk de productiefout bevat, dan ontvangt u informatie via een persoonlijke brief.

Bevat uw reisdocument de fout, dan wordt deze kosteloos vervangen. Het aanvragen van een nieuw document gaat op afspraak. Deze afspraak kan gemaakt worden via www.zuidplas.nl/afspraakmaken. Dit heeft geen haast: u kunt gewoon met uw reisdocument op reis en een later tijdstip kiezen voor de controle!

Zelf uw reisdocument controleren

Wilt u niet wachten en zelf de controle uitvoeren dan kunt u de app 'BZK-ID' downloaden (alleen voor Android gebruikers). Indien u deze controle niet kan doen, dan kunt u langskomen op het Raadhuisplein 2, Nieuwerkerk aan den IJssel. Bekijk hier de 'Openingstijden van de receptie'.

Vragen

Heeft u toch nog vragen, dan kunt u contact opnemen via (0800) 020 10 46 of een e-mail sturen naar mijnreisdocumenten@rvig.nl.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?