Periodieke controle van het gasnet door Stedin (11-06-2018)

Verlopen op 31-10-2018.
Periodieke controle van het gasnet door Stedin

Netbeheerder Stedin controleert de komende maanden een deel van het gasnet om de veiligheid en betrouwbaarheid van het gasnet optimaal te houden. Controleurs van Stedin lopen het gasleidingnetwerk letterlijk meter voor meter na.

Omdat gasleidingen onzichtbaar in de grond liggen, maken de controleurs gebruik van speciale apparatuur. Met behulp van gps-navigatie weten de medewerkers precies waar de gasleiding ligt. Door er met een zeer gevoelig gasdetectie-apparaat overheen te lopen, worden gaslekkages opgespoord. Die lekkages kunnen zijn ontstaan door natuurlijke bodemwerking, maar ook door werkzaamheden in de grond. Grote gaslekkages kun je ruiken, maar voor het opsporen van hele kleine lekkages is speciale apparatuur nodig. Mocht er een lek gevonden worden, dan wordt de leiding hersteld.

Controle tot aan de voordeur

Niet alleen de hoofdleiding in de straat wordt gecontroleerd, maar ook de gasleiding tot aan de voordeur van woningen en bedrijven. Dit betekent dat controleurs van Stedin soms een tuinpad of oprit op lopen. De controleurs dragen altijd een herkenbaar hesje van Stedin en kunnen zich legitimeren. De controles worden onder de juiste weersomstandigheden uitgevoerd tussen maart en oktober.

Gaslucht

Ruikt u een gaslucht? Neem dan direct contact op met Stedin via: 0800-9009. Dit gratis telefoonnummer is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?