Nieuwjaarswensen 2018 (05-01-2018)

Verlopen op 15-01-2018.
Nieuwjaarswensen 2018

Gelukkig nieuwjaar! Deze wens heeft u ongetwijfeld veel gehoord of uitgesproken. Namens het gemeentebestuur wens ik u ook allemaal een gezond, voorspoedig en liefdevol 2018 toe!

Een nieuw jaar begint, ook in Zuidplas, met het meest risicovolle evenement van het jaar: de jaarwisseling. Gelukkig is de dalende lijn van slachtoffers en schade aan onze gezamenlijke spullen dit jaar doorgetrokken. De lijn van een vreugdevol en feestelijk moment blijft juist stijgen. Uiteraard dank ik de mensen van de politie, brandweer, ambulancedienst en gemeente hartelijk voor de voorbereiding en begeleiding van de eerste uren van 2018.

Aan het begin van een nieuw jaar kijken we verwachtingsvol vooruit. Met Nederland gaat het beter dan ooit. De (economische) crisis hebben we definitief achter ons gelaten. Althans, dat zeggen de cijfers ons. Economische groei en stijgende prijzen van woningen, die ook nog eens goed worden verkocht. Er zijn weer veel vacatures, dus het vinden van werk moet makkelijker zijn. Ook de aandacht voor en investeringen in ons milieu en klimaat zijn nog nooit zo groot geweest. Alle seinen staan op groen, soms zelfs letterlijk.

Ik hoop en spreek de wens uit dat de goede cijfers voor u persoonlijk ook merkbaar zijn, of worden. Als u geen werk heeft, dat 2018 een baan oplevert. Als u ziek bent, dat er uitzicht komt op beterschap. Als u verdriet heeft, dat u troost vindt. Als u eenzaam bent, dat er contacten groeien. Daarom is mijn grootste wens dat we met elkaar veel verbindingen kunnen maken. Want gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Om mijn overleden Amsterdamse collega Eberhard van der Laan aan te halen: wees lief voor Zuidplas en voor elkaar!

Uitnodiging

Zaterdag 13 januari vindt in Dorpshuis Swanla de Nieuwjaarsontmoeting van Zuidplas plaats. Graag nodig ik u – inwoner, ondernemer, vertegenwoordiger van vereniging, instelling of kerk – met het gemeentebestuur hartelijk uit voor een toost op het nieuwe jaar. Het belooft een feestelijke muzikale ontmoeting te worden, waarbij het Nieuwjaarsconcert van het Symfonie Orkest Midden-Holland de hoofdmoot vormt.

Meldt u aan

Wilt u aanwezig zijn tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst? Dan kunt u zich tot uiterlijk maandag 8 januari aanmelden via nieuwjaar2018@zuidplas.nl. Vermeld hierbij uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Wilt u met meer personen komen? Vermeld dan ook de namen van deze personen. Voor het Nieuwjaarsconcert van het Symfonieorkest Midden-Holland is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Als u dit concert wilt bijwonen, geef dit dan ook duidelijk in uw e-mail aan.

Tot slot: 2018 wordt het jaar van de inwoner! U mag namelijk gaan stemmen op 21 maart. Daarmee bepaalt u welke partij u gaat vertegenwoordigen in de gemeenteraad, de komende vier jaar. Maak gebruik van uw democratische recht, u heeft dan ook recht van spreken. Graag ontmoet ik u op 21 maart in een stembureau in Zuidplas!

Met hartelijke groet,

Gert-Jan Kats
Burgemeester

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?