Nieuwe fase in de bouw: Casco wordt opgebouwd (27-06-2018)

Nieuwe fase in de bouw: Casco wordt opgebouwd

Donderdag 28 juni wordt de hijskraan, die nodig is voor het opbouwen van het casco van het nieuwe gemeentehuis, op het Raadhuisplein neergezet. De kraan komt in meerdere delen, verdeeld over verschillende vrachtwagens, en wordt op de bouwplaats in elkaar gezet. De kraan blijft de komende maanden zichtbaar op het plein.

Werkzaamheden opbouwen casco in twee ploegen

De bouwers van het casco van het gemeentehuis starten ’s ochtends om 7.00 uur. Halverwege de dag worden ze afgelost door collega’s, die doorgaan tot 21.00 uur ‘s avonds. Het zijn werkdagen, waarin veel gebeurt. U hoort en ziet op het plein wat meer vrachtverkeer heen en weer rijden. Daarnaast ziet u in de komende weken, tot aan de bouwvak, vooral grote veranderingen op de bouwplaats. Het gemeentehuis krijgt haar vorm. 

Nieuwsgierig hoe het er nu op de bouwplaats uitziet?

Dat kunnen we ons voorstellen! We verzoeken u echter dringend, buiten de hekken van de bouwplaats te blijven. Het is niet veilig om de bouwplaats op eigen initiatief te betreden. We zorgen ervoor dat er binnen twee weken kijkgaten komen in de bouwhekken, zodat u de bouw toch kunt volgen.

Kijk ook eens op www.zuidplas.nl/gemeentehuis bij de Foto’s Raadhuisplein 1 om een beeld te krijgen van de bouwplaats.  

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?