Lintje aanvragen? Doe het vóór 15 juli! (12-06-2017)

Verlopen op 01-07-2018.
Lintje aanvragen? Doe het vóór 15 juli!

We kennen ze allemaal wel. Mensen die zich al vele jaren inzetten voor anderen. Voor een vereniging, stichting, kerk of goed doel. Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving, vaak in bescheidenheid en zonder eigenbelang.

Kent u ook zo iemand en wilt u hem of haar eindelijk eens in het zonnetje zetten? Draag die persoon dan vóór 15 juli aan voor een Koninklijke onderscheiding.


Wanneer komt iemand in aanmerking?

Voor de toekenning van een Koninklijke onderscheiding gelden een aantal voorwaarden. Meerdere zaken spelen hierbij een rol, zoals de aard, periode, tijdsduur, actualiteit en herkenbaarheid van iemands activiteiten. Daarnaast is het van belang welke verantwoordelijkheid iemand draagt en in hoeverre de verdiensten vrijwillig zijn. De gunfactor heeft duidelijk minder betekenis: hoe logisch een lintje ook mag lijken, het gaat er altijd om dat een voorstel zo goed mogelijk wordt onderbouwd.

Wie mag een voorstel indienen?

Veel mensen vragen zich af hoe je iemand in aanmerking kunt laten komen voor een Koninklijke onderscheiding. Het antwoord hierop is simpel: u kunt zelf iemand voordragen bij de burgemeester van de gemeente waar diegene woont. Iedereen in Nederland kan een ander voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of u nu familielid, vriend, collega, of medevrijwilliger bent. U kunt dit doen voor elke gewenste kandidaat, ook voor Nederlanders die in het buitenland woonachtig zijn.

Hoe dient u een voorstel in?

Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding voordragen? Dan is het verstandig om contact op te nemen met Ramòn Staal, adviseur Communicatie & Kabinetszaken. Hij kan samen met u nagaan of uw voorstel kans van slagen heeft en het indienen ervan zin heeft. Bovendien geeft hij u uitleg over het officiële voorstelformulier, welke gegevens precies nodig zijn en hoe u het best te werk kunt gaan. U kunt hem bereiken via het e-mailadres r.staal@zuidplas.nl, of het telefoonnummer (0180) 330 486.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?