Herdenking bij Indiëmonument op 14 augustus (08-08-2018)

Verlopen op 16-08-2018.
Herdenking bij Indiëmonument op 14 augustus

Dinsdag 14 augustus vindt de jaarlijkse Indiëherdenking plaats bij het Indiëmonument aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

We gedenken dan de militairen en burgers, die in de periode 1941-1951 zijn omgekomen in voormalig Nederlands-Indië.

In Zuidplas vindt de herdenking een dag vóór de officiële landelijke herdenking op 15 augustus plaats. Op verzoek van het gemeentebestuur wordt de herdenking traditiegetrouw georganiseerd door de Stichting Evenement. Een deputatie van (oud-)militairen en de Indische naoorlogse generaties verlenen hierbij hun medewerking. Burgemeester Gert-Jan Kats is namens de gemeente aanwezig voor de traditionele kranslegging en toespraak.

Vertrek herdenkingsstoet

Dit jaar vertrekt de herdenkingsstoet bij De Saffier (Kleinpolderlaan 4 in Nieuwerkerk aan den IJssel). Een ieder die aan de herdenking wil deelnemen, kan vanaf die locatie meelopen naar het monument.

  • Vertrek vanaf De Saffier staat gepland rond 19.50 uur. De herdenking begint om 20.00 uur.

Vlagprotocol

Omdat de Indiëherdenking in Zuidplas een dag eerder plaatsvindt dan de landelijke herdenking, wijkt de gemeente af van de landelijke norm voor het vlaggen. Op dinsdagavond 14 augustus hijsen we de vlag halfstok, van 18.00 uur tot zonsondergang. Op woensdag 15 augustus hijsen we de vlag in top, van zonsopgang tot zonsondergang.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?