Herdenking bij Indiëmonument op 14 augustus (07-08-2017)

Verlopen op 15-08-2017.
Herdenking bij Indiëmonument op 14 augustus

Op maandag 14 augustus vindt de jaarlijkse Indiëherdenking plaats bij het Indiëmonument aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. We gedenken dan de militairen en burgers, die in de periode 1941-1951 zijn omgekomen in voormalig Nederlands-Indië. De herdenking begint om 20.00 uur.

In Zuidplas vindt de herdenking een dag vóór de officiële landelijke herdenking van 15 augustus plaats. Op verzoek van het gemeentebestuur wordt de herdenking traditiegetrouw georganiseerd door de Stichting Evenement. Een deputatie van (oud-)militairen en de Indische naoorlogse generaties verlenen hierbij hun medewerking. Burgemeester Gert-Jan Kats is namens de gemeente aanwezig voor de traditionele kranslegging en toespraak.

Net als in de voorgaande jaren vertrekt de herdenkingsstoet van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een ieder die aan de herdenking wil deelnemen, kan vanaf het gemeentehuis meelopen naar het monument. Het vertrek vanaf het gemeentehuis staat gepland rond 19.50 uur.

Vlagprotocol

Omdat de Indiëherdenking in Zuidplas een dag eerder plaatsvindt dan de landelijke herdenking, wijkt de gemeente af van de landelijke norm voor het vlaggen. Op maandagavond 14 augustus hijsen we de vlag halfstok, van 18.00 uur tot zonsondergang. Op dinsdag 15 augustus hijsen we de vlag in top, van zonsopgang tot zonsondergang.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?