Hartveilig wonen in Zuidplas (09-04-2018)

Verlopen op 23-08-2018.
Hart veilig wonen in Zuidplas

Op maandag 16 april aanstaande organiseert de gemeente Zuidplas een startbijeenkomst voor inwoners die burgerhulpverlener willen worden.

De bijeenkomst vindt plaats in het:

  • Thorbecke College, Kamerling Onnesstraat 4 Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanvang 19.30 uur.

Wat is er nodig voor een hartveilige gemeente

Bij een hartstilstand is het cruciaal, dat een slachtoffer binnen 6 minuten de juiste hulp krijgt (de zogenaamde 6-minuten zone). Bellen met 112, starten met reanimeren en een AED inzetten. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood.

Een actief oproepsysteem, veel burgerhulpverleners en voldoende AED’s die nacht en nacht bereikbaar zijn zorgen voor een goed werkende 6-minuten zone (hartveilige gemeente). De gemeente Zuidplas gaat zorgen voor voldoende AED systemen in de hele gemeente. Het gaat om 27 AED buitenkasten die dag en nacht bereikbaar moeten zijn voor reanimatie bij een hartstilstand.

Meld u aan

Naast het plaatsen van AED buitenkasten zijn ook veel burgerhulpverleners (vrijwilligers) nodig om een hartveilige gemeente te kunnen zijn. Wie al kan reanimeren of een AED heeft, meldt zich per direct aan op de website van www.hartveiligwonen.nl of bel T 088-6254200. Bij Stichting Hartveilig Wonen ontstaat zo een compleet overzicht van AED’s en vrijwilligers in de gemeente Zuidplas..

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?