Groepsaankoop zonnepanelen Zuidplas (13-02-2017)

Verlopen op 23-03-2017.

In Zuidplas start deze week de groepsaankoop zonnepanelen in samenwerking met iChoosr, een onafhankelijke organisator van groepsaankopen. Alle inwoners van Zuidplas kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer.

"In Zuidplas hebben inmiddels al 165 huishoudens in totaal 2004 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. Dat is al een goede start, maar er is nog veel potentie voor duurzame daken in de provincie’’, zegt Paula van Zandbergen, projectmanager van SamenZonneEnergie. “Er zijn nog een hoop daken geschikt voor zonnepanelen. We hopen mensen te interesseren voor een eigen zonnepanelensysteem door ze goed te informeren en het hele proces zo makkelijk mogelijk te maken."

Wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Zuidplas: “Na het succes van de eerdere groepsaankopen, hoop ik dat nog meer inwoners van Zuidplas gezamenlijk de stap zetten naar zonne-energie. Hoe groter de groep, hoe aantrekkelijker de aanschaf. Nu kunnen inwoners zelfs  tegen een laag rentetarief daar ook geld voor lenen via de duurzaamheidleningen. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een beter klimaat voor nu en de toekomst”.

Groepsaankoop is financieel aantrekkelijk

De groepsaankoop is een laagdrempelige manier voor inwoners om zich te laten informeren over de mogelijkheden van zonne-energie. SamenZonneEnergie brengt geïnteresseerden in zonnepanelen samen. Vervolgens wordt er een veiling georganiseerd onder gekwalificeerde leveranciers. Hoe groter de groep deelnemers, hoe scherper het aanbod. Daarbij worden de kwaliteit van de leveranciers, producten en installatie bewaakt door SamenZonneEnergie. Dat bespaart inwoners onnodig uitzoekwerk naar een voordelig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem!

Duurzaamheidsleningen in Zuidplas ook voor aanschaf zonnepanelen

Inwoners kunnen voor de aanschaf van zonnepanelen maximaal  € 15.000,- lenen tegen een rente van 1,6% en betalen geen afsluitkosten. De leningen worden in 10 of 15 jaar afgelost waarbij de rente steeds dezelfde blijft. Bij de gemeente Zuidplas kunt u binnenkort een lening aanvragen. Niet alleen voor zonnepanelen, maar ook voor warmtepompen, zonneboilers en isolatiemaatregelen. Aanvragen kan via duurzaam@zuidplas.nl.

Gemakkelijk inschrijven

Wie graag een vrijblijvend aanbod op maat wil ontvangen, kan zich tot en met 22 maart gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 23 maart organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod. 

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?