FreeRowing biedt gratis roeien (12-04-2018)

Verlopen op 30-04-2018.
FreeRowing biedt gratis roeien

Online een roeiboot reserveren. Naar de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen gaan. Instappen en wegvaren.

FreeRowing heet het nieuwe concept: gratis of voor een zeer geringe bijdrage sportief roeien.

Op vrijdag13 april zal burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas op de Willem-Alexander Baan de steiger met een aantal boten presenteren. Ook aanwezig is voormalig toproeier Nico Rienks, meervoudig winnaar van Olympisch goud en ambassadeur van FreeRowing. Op zondag 15 april van 11.00 tot 15.00 uur houdt FreeRowing open dag, bezoekers kunnen dan ook roeien.

FreeRowing is een initiatief van Volans Rowing. Dit bedrijf is gevestigd op de Willem-Alexander Baan en wil met sportieve, vernieuwende boten en met dit nieuwe concept de roeisport aantrekkelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. De afgelopen jaren bracht het bedrijf de Volans2, de Volanskids, en de Volanscoastal op de markt en won daarmee diverse innovatieprijzen. Het afgelopen jaar is de Volans4all ontwikkeld, speciaal voor beginners en voor het project FreeRowing. In nauwe samenwerking met onder andere de Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB) en de internationale roeifederatie FISA. Daarnaast dragen ook de gemeente Zuidplas, de gemeente Rotterdam en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bij aan het project FreeRowing.

Naast het gratis roeien op de Willem-Alexander Baan biedt FreeRowing mogelijkheden voor lessen, groepen en roeien op andere locaties. Regelmatig gaat FreeRowing met een aantal van deze boten op verschillende plaatsen in de omgeving van Zevenhuizen en Rotterdam clinics verzorgen.

Roeien is een zeer gezonde sport, voor jong en oud. Je gebruikt heel veel spiergroepen en de kans op blessures is gering. Je kunt rustig varen en heerlijk genieten van de frisse buitenlucht en de fraaie omgeving, even er tussenuit en lekker bewegen. Of je kunt snel en sportief roeien met hoge hartslag, als een echte workout. Zoals je kunt hardlopen of fietsen, waar en wanneer je wilt, zo kun je ook roeien met de boten van Volans. Ze zijn compact en toch sportief, en makkelijk te vervoeren op het dak van een auto.

Meer informatie

Voor meer informatie kijkt u op de website van www.freerowing.nl.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?