‘De Molenroeden’ feestelijk onthuld (09-03-2018)

Verlopen op 20-03-2018.

Op 7 maart onthulden wethouder Jan Hordijk en burgemeester Kats in nieuwbouwwijk De Jonge Veenen het kunstwerk ‘De Molenroeden’. Een feestelijke gebeurtenis, waar zo’n 250 tot 300 (toekomstige) bewoners, sponsors, historici en journalisten op afkwamen.

Als bijzondere gasten waren een delegatie van de Vlaamse gemeente Maasmechelen en kinderburgemeester Quinty Kalmeijer aanwezig. Wethouder Jan Hordijk en schepen (Vlaamse wethouder) Erik Kortleven spraken de aanwezigen voorafgaand aan de onthulling toe.

Samenwerking tussen vele partijen

De onthulling was het resultaat van een lang project waarin inwoners, lokale ondernemers, de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle en twee gemeenten met elkaar samenwerkten. In 2014 schreef de gemeente Zuidplas een prijsvraag uit voor het straatnamenthema van De Jonge Veenen. De heer Olaf Slomp, inwoner van Moerkapelle, diende hiervoor zijn idee ‘Molenonderdelen’ in. In zijn ogen deed dit thema recht aan de geschiedenis van het dorp en de omliggende polder. Daarnaast passen de historische benamingen van de molenonderdelen goed bij de jaren ’30-architectuur in de wijk. De jury was unaniem in haar oordeel: de heer Slomp won de prijsvraag.

Meer informatie

Voor meer informatie over de feestelijke onthulling kijkt u op www.zuidplasgewoongrenzeloos.nl.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?