Blauwe Zone in oude dorp Nieuwerkerk aan den IJssel (04-02-2019)

Verlopen op 16-02-2019.
Blauwe Zone in oude dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Vrijdag 1 februari is een blauwe zone ingesteld in het winkelgebied tussen de Torenstraat en de Kerklaan op de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat in totaal om zeventien parkeerplaatsen. Iedereen kan hier maximaal twee uur parkeren door een parkeerschijf zichtbaar voor je autoruit te leggen.

Om de betrokken ondernemers te steunen bij dit nieuwe parkeerbeleid deelde wethouder Jan Willem Schuurman van Verkeer&Vervoer vrijdag parkeerschijven uit aan bezoekers van de plaatselijke winkels en ook hielp hij met het markeren van de blauwe zone. “Met het instellen van een kleine blauwe zone verwachten we minder lang bezette parkeerplaatsen tijdens winkelopeningstijden. Hiermee komen we tegemoet komen aan de wens van de winkeliers en de inwoners in het Oude Dorp ondervinden nauwelijks hinder hiervan,” aldus Schuurman.

De tijden voor de blauwe zone op de Dorpsstraat zijn dezelfde als in de rest van Nieuwerkerk a/d IJssel en gelden van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdagavond tot 21.00 uur. Voor deze blauwe zone is het niet mogelijk om een parkeerontheffing aan te vragen.

Naast het instellen van de blauwe zone komt er ook een betere bewegwijzering voor langparkeerders naar het parkeerterrein van de kerk “De Lichtkring” aan de Dreef.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?