Bestrijding kinderarmoede (06-02-2018)

Verlopen op 28-02-2018.
Bestrijding kinderarmoede

Zuidplas vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen met o.a. sport en cultuur in de gemeente. Ook de kinderen waarvan de ouders het financieel niet breed hebben. Vandaag is een overeenkomst gesloten met Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Leergeld en de gemeente Zuidplas die dat mogelijk maken. 

Wethouder Rik van Woudenberg: “Fijn dat we zo snel na het vaststellen van de nota armoedebeleid nu deze ondertekening als eerste concrete maatregel hebben kunnen realiseren. Ik roep het lokale maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven op om ook deze fondsen financieel te ondersteunen. Nu gaat het vooral om een gemeentelijke bijdrage, maar door sponsorlopen e.d. kunnen ook anderen hun steentje bijdragen zodat we allemaal mee kunnen (blijven) doen in Zuidplas!

Namens Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds waren aanwezig dhr. J.B. Waaijer (vice voorzitter, ondertekenaar) en dhr. Akkermans (consulent);  namens Stichting Leergeld dhr. W.A. de Bruin (voorzitter) en dhr. P.F.J. van de Eijnden (secretaris) en namens gemeente wethouder D.B. Van Woudenberg.

Meerjarige overeenkomst

De gemeente Zuidplas sloot anderhalf jaar geleden aan bij Jeugdsport- en cultuurfonds. Nu gaat het om een meerjarige continuering tot en met 2020.

De ondertekening vond plaats bij de Muziekschool van MOZart in Nieuwerkerk aan den IJssel, om te benadrukken dat kinderen veelal wel de weg weten te vinden naar de sportclubs en zwemles, maar minder naar cultuur ( muziek en dans).

Meer informatie over Jeugdsport- en Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Leergeld

Kijk op 'Bestrijding kinderarmoede' voor meer informatie over de fondsen en het aanvragen van een bijdrage.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?