Aanpassingen losloopgebieden honden (08-01-2018)

Verlopen op 05-02-2018.
Aanpassingen lopsloopgebieden honden

Veel meldingen van onze inwoners gaan over de overlast door hondenpoep. Met een aantal maatregelen wil Zuidplas de overlast terugbrengen, o.a. met de uitbreiding van het aantal losloop gebieden, plaatsing van extra afvalbakken en het verstrekken van gratis poepzakjes.

Voor de hondenbezitters is een handige kaart (broekzak formaat) beschikbaar met handige informatie over de losloop gebieden, rechten en plichten. "We gaan er wel van uit dat hondenbezitters de uitwerpselen van hun honden gaan opruimen", aldus wethouder Rik van Woudenberg

Gratis poepzakjes en nieuwe afvalbakken

De gratis hondenpoep zakjes kunnen hondenbezitters ophalen bij de afhaalpunten waar ook gratis plastic afvalzakken worden aangeboden. De huidige afvalbakken voor hondenpoep zal de gemeente in 2018 vervangen door nieuwe afvalbakken.

Loopgebieden en speelattributen

Binnen de bebouwde kom moeten honden aan de lijn worden uitgelaten. Om voor ieder dorp voldoende losloopgebieden aan te bieden is dit aantal nu uitgebreid.
Gemeente Zuidplas kiest er voor om in 2018 een structureel hoger bedrag aan hondenbeleid te besteden en hiermee de losloopgebieden in te richten met speelattributen.

De hondenuitlaatkaart is, na overleg met de omwonenden en hondenbezitters, aanpast.

  • Het losloopgebied aan de Westringdijk is hierdoor vervallen.
  • In Nieuwerkerk aan den IJssel is een gedeelte langs de Ringvaart aangegeven als losloopgebied.

Meer informatie

Voor meer informatie over o.a. regels, losloop gebieden, de handige vouwkaart en afhaalpunten kijkt u op de pagina 'Hondenbeleid'.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?