Fases richting het nieuwe gemeentehuis

De huidige situatie (tot oktober 2017)

De gemeente Zuidplas beschikt op dit moment over twee panden. Het gemeentehuis aan het Raadhuisplein doet dienst als trouwlocatie en biedt onderdak voor de gemeenteraad, publiekszaken en een deel van de ambtenaren. Het gebouw De Saffier aan de Kleinpolderlaan huisvest de overige ambtenaren.

De tijdelijke situatie (oktober 2017 tot mei 2019)

Tijdens het sloop- en bouwproces verhuist het grootste deel van de ambtelijke organisatie naar De Saffier. Medio januari werd duidelijk dat de gemeenteraad gaat vergaderen in het Thorbecke College aan de Kamerlingh Onnesstraat. Binnenkort weten we ook meer over de alternatieve trouwlocatie. De locatie voor publiekszaken laat wat langer op zich wachten. Waarschijnlijk weet u over twee maanden waar u tijdelijk uw identiteitsbewijs of rijbewijs kunt afhalen.

De toekomstige situatie (vanaf mei 2019)

Het nieuwe gemeentehuis voegt de huidige twee locaties samen tot één locatie op het Raadhuisplein. In de toekomstige situatie bevinden de raadsactiviteiten, publiekszaken, trouwlocatie en ambtelijke organisatie zich allen onder één dak. Het nieuwe gebouw verhoogt de kwaliteit van onze dienstverlening en beschikt over betere facilitaire voorzieningen. Het ontwerp is gericht op een gastvrij huis voor alle inwoners en het optimaal functioneren van de gemeentelijke organisatie.

Pagina opties

Wat vindt u van deze pagina?